< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. december 10. | hozzászólás | HITA

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

HITA-OPEL beszállítói nap

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és az Opel Szentgotthárd 2011-ben közös beszállító fejlesztési programot indított, melynek keretében az említett évben 30 magyar vállalkozás került kapcsolatba a General Motors-szal. A tavalyi sikerre való tekintettel 2012. november 29-én újabb 47 cég vett részt a HITA Beszállítói osztálya és Nyugat-dunántúli Regionális Képviselete, valamint az Opel Szentgotthárd Kft. által szervezett meghívásos beszállítói fórumon a szentgotthárdi gyárban.
Idén nemcsak a motorba közvetlenül beépülő termékeket gyártók kaptak meghívást, hanem a csomagolással, logisztikával foglalkozó, munkavédelmi ruhákat és kesztyűket gyártó, tisztító, valamint megmunkáló gépsorok kopó alkatrészeit előállító vállalkozások is képviseltették magukat a beszállítói napon.
A cégeket Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere, majd Mákos Csaba, az Opel Szentgotthárd működtetési igazgatója üdvözölte. Ezt követően Kokas Tamás, a HITA osztályvezetője mutatta be a Hivatal beszállítói programját. Végezetül, a GM beszerzési osztályának képviselője ismertette a vállalat beszállítókkal szembeni elvárásait.
Az üzletember-találkozó során a cégek termék- és szolgáltatás specifikus beszerzőknek mutathatták be tevékenységüket, így minden cég az ágazatának megfelelő szakemberrel tárgyalhatott. A fórum az információcserét követően gyárlátogatással zárult, mely során a résztvevők megtekinthették azokat az alkatrészeket, eljárásokat, amelyek beszállításában a későbbiek folyamán részt vehetnek.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal tervei között szerepel további járműipari beszállítói fórumok szervezése, illetve vevői auditok előkészítése a GM globális beszerzési programjának keretében.

Budapest, 2012. december 10.

Sajtókapcsolatok:
Borsos Bálint sajtófőnök

balint.borsos@hita.hu
www.hita.hu

Leave a Reply 349 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: