< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: 2012. december 14-én ismét vár minden magyart az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a magyarok karácsonyfája alá.

| Mobile | RSS

2012. december 14-én ismét vár minden magyart az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a magyarok karácsonyfája alá.

2012. december 11. | hozzászólás | Kultúra

Ötödik alkalommal rendezik meg Ópusztaszeren a világ magyarságának jelképes, közös karácsonyát, mindig valamilyen fontos, a nemzeti egység erősítését elősegítő üzenettel, tartalommal. Az eseményre idén is több egyházi és közéleti személyiséget, politikust, művészt várnak a szervezők, határainkon innen és túlról.

Az előző évben Ópusztaszerre várták a magyarok karácsonyi jókívánságait, idén Ópusztaszerről szeretnék megszólítani a világ magyarságát. Szimbolikusan köszöntik a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása után hivatalosan is magyar állampolgárokká lett honfitársainkat. (Emlékeztetőül: az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban szeptember 29-én avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Összetartozás Emlékművét, mely alkalomból közel százan tették le az Árpád-emlékmű előtt az állampolgársági esküt.) Köszönetet mondanak továbbá az elszakított országrészeken élőknek, hogy a mai napig őrzik, ápolják és továbbadják anyanyelvüket, identitásukat, de megszólítják a szórványmagyarságot és azokat is, akik bármilyen oknál fogva hazánk elhagyására kényszerültek.

A 11.00 órakor kezdődő rendezvény díszvendégei: Tőkés László lelkész, az erdélyi magyarság európai képviselője és Dr. Latorcai János, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A köszöntőbeszédeken, üzeneteken túl karácsonyi versek, dalok segítenek ráhangolódni Krisztus születésnapjára. Az ünnepi műsorban közreműködik többek között St. Martin előadóművész, zeneszerző is, aki Böjte Csabával összefogva segíti az otthon és család nélkül nevelkedő gyermekeket, valamint Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Nemzeti Színház örökös tagja.

Az ünnepi esemény szeretetvendégséggel zárul: kalácsot, forró mentateát és forralt bort kínálnak a vendégeknek. A karácsonyi műsorra a belépés díjtalan.


Rendezvény megnevezése: Magyarok Karácsonya

Időpont: 2012. december 14., 11.00-12.30

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Rotunda fogadótér (6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.)

Az eseményre várjuk a sajtó képviselőit!

Kisházi Gábor

kommunikációs munkatárs

ÓNTE Nonprofit Kft.

H-6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68

Leave a Reply 549 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: