< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hárman meghaltak Ámokfutó lövöldözött egy oregoni bevásárlóközpontban

| Mobile | RSS

Hárman meghaltak Ámokfutó lövöldözött egy oregoni bevásárlóközpontban

Lelőtt két embert és magával is végzett egy férfi kedden az egyesült államokbeli Portland egyik bevásárlóközpontjában.

A férfi vad lövöldözésbe kezdett a zsúfolt oregoni bevásárlóközpontban, amely a közelgő karácsony miatt megtelt vásárlókkal. A lövések hallatára pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé, mások az épület zugaiban kerestek menedéket. A jégkorongozók fejvédőjéhez hasonló maszkot és feltehetően golyóálló mellényt viselő ámokfutó lelőtt két embert és egyet megsebesített, majd magával is végzett.

Az elmúlt hat hónapban több hasonló eset történt az Egyesült Államokban, ami miatt újra fellángolt a vita a fegyvertartás korlátozásáról. Szeptember végén négy embert lőtt le, négy másikat pedig megsebesített, majd magával is végezett egy férfi Minneapolisban. Egy hónappal korábban, augusztus végén New Yorkban, az Empire State Buildingnél lövöldözött egy férfi, akit korábban elbocsátottak a munkahelyéről.

Ugyanabban a hónapban Wisconsin államban egy szikh templomnál hat embert lelőtt, majd öngyilkos lett egy rasszista támadó. Júliusban Colorado államban egy denveri moziban 12 embert agyonlőtt, és csaknem 60-at megsebesített egy ámokfutó.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |