< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Rakétatámadás után tűzharcba kerültek a magyar katonák

| Mobile | RSS

Rakétatámadás után tűzharcba kerültek a magyar katonák

Pénteken éjjel raktétatámadás érte a magyar-amerikai katonai tanácsadó csoport táborát Afganisztánban. Szombaton a magyar katonák az afgán hadsereg erőivel közösen tűzharcba kerültek az ellenállókkal.

Szombaton délelőtt harcérintkezésbe kerültek a magyar-amerikai Katonai Tanácsadó Csoport (MAT) katonái az afganisztáni Kilagaj térségében. A konfliktusban, amelyben a MAT állományából 21 fő, valamint az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA) két százada vett részt, magyar katonák részéről személyi sérülés nem történt. A tűzharc alatt a MAT csoportja légi támogatást kért és kapott – olvasható a Magyar Honvédség Facebookra kikerült közleményében. A hírt a minisztérium az MTI-nek is megerősítette.

Az incidens előzménye, hogy december 14-én éjszaka rakétabelövések érték A MAT táborát, amelynek körülményeit és az általa okozott esetleges anyagi károkat ma kezdték megvizsgálni és felmérni a szövetséges és az afgán katonák.

A magyar és amerikai katonákból álló Katonai Tanácsadó Csoportban jelenleg mintegy 40 magyar szolgál. A csoport fő feladata az ANA egyik zászlóaljának mentorálása.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |