< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud

| Mobile | RSS

A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud

2012. december 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A kormányszóvivő mindenkiről mindent tud

Budapest – A Nagy Testvér figyel. És amit megfigyel, azt fel is használja. Bárki ellen, bármikor. Hogy személyes adatokat hoz nyilvánosságra, az természetesen a legkevésbé sem zavarja a kétharmadot és annak kiszolgálóit.

Hab a tortán, hogy Giró-Szász András kormányszóvivő is 14 évig járt különböző magyar egyetemekre. Ingyen persze, tandíj nélkül. Néhol talán még egy kis ösztöndíj is csurrant-cseppent neki. Nem lenne közünk hozzá, ha nem ő kezdte volna mások egyetemi éveinek nyilvánosságra hozatalát. És akkor már szóljunk arról is, hogy a Fidesz fenegyereke, egyben ügyeletes szívtiprója, Deutsch Tamás 13 évig végezte a jogi egyetemet. Másoknak ez öt év alatt is sikerülni szokott, Tamás is csak azért sietett ennyire, mert Orbán Viktor első kormányában diploma nélkül csupán a sportügyekért felelős államtitkár lehetett. Maga Orbán mondta neki, ha miniszter akar lenni, meg kell szereznie a diplomát.

S lőn: lett diploma, a Fideszben csak Tompikának becézett politikus pedig miniszterré avanzsált.

Most pedig álljon itt a Demokratikus Koalíció közleménye, amelyben a párt aggályait teszi közzé a személyes adatok jogosulatlan használata miatt

KÖZLEMÉNY

Giró-Szász András a kormányszóvivői sajtótájékoztatón, Parragh László a Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke pedig egy esti TV-interjúban tette szóvá, hogy a Hallgatói Önkormányzatok több vezetője már 8-10-12 éve végzi az egyetemet. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke arra kéri a két nyilatkozót, hozzák nyilvánosságra: honnan tudják ezt?

Az egyetemi és főiskolai hallgatók tanulmányainak rendje és eredménye ugyanis olyan adat, amelyhez a hallgatón és az egyetemi nyilvántartáson kívül senkinek – tehát sem kormányszóvivőnek, sem kormányt támogató gazdasági vezetőnek – semmi köze. Mint nem nyilvános adathoz, elvileg a két nyilatkozó egyikének sem lehet hozzáférése. A két nyilatkozat tehát vagy jogosulatlan adatkezelés eredménye, vagy blöff. Célja mindkét esetben a kormány felsőoktatás-politikáját joggal bíráló hallgatói szervezetek vezetőinek lejáratása. Akár így, akár úgy, Molnár Csaba szerint a karaktergyilkosságok elmúlt években tapasztalt sora után itt az ideje kimondani: az ilyen érveléssel operáló személyeknek nem lehet helye a közéletben.

A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke kifejezetten aggasztónak tartja ezt az újabb listázást, azt, hogy a kormány képviseletében, illetve támogatójaként fellépő közszereplők a politikai bírálatok érdemi cáfolata helyett jól bevált módon a bírálók személyének hiteltelenítését tekintik céljuknak. Különösen aggasztó ez abban az esetben, ha a hiteltelenítés alapjául szolgáló adatok valósak, mert azokhoz csak az adatvédelmi törvény megsértésével juthattak. A DK fölhívja ezért az adatvédelmi hatóság vezetőjét az ez irányú vizsgálatra, az érintetteket pedig a konzekvenciák levonására.

Molnár Csaba országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |