< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Karácsonykor nem számít a praktikum

| Mobile | RSS

Karácsonykor nem számít a praktikum

2012. december 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Karácsonykor az ajándékválasztásnál többet nyom a latba, hogy mi tetszene szeretteinknek, mint a praktikum – derült ki a HappyBox friss, karácsonyi felméréséből . A válaszadók többsége napokig járja a boltokat a megfelelő ajándékért, csupán 10 százalékuk a „last minute” vásárló. A megkérdezettek 85 százaléka szívesen jótékonykodik az ünnepek alatt, és közel ilyen arányban választanak olyan ajándékot, amelyhez jótékonysági akció kötődik.

Mikor, mit, mennyiért?
Az online kitölthető kérdőív közel 2800 válaszadójának 60 százaléka pár nap alatt elintézi a vásárlást, 30 százalék szerint egy jól megtervezett délután is elég arra, hogy beszerezzük a karácsonyi ajándékokat. Csupán minden tizedik ember rohan utolsó pillanatban az üzletekbe. Idén 25 százalék csak a családját lepi meg karácsonykor, a többség a barátoknak is vásárol, itt a legnépszerűbb választás a plüssállat. A kérdőív kitöltőinek ötöde a munkatársait is megajándékozza az ünnep alkalmából. A HappyBox felméréséből az is kiderült, a válaszadók átlagban összesen 25 000 forintot szánnak ajándékokra idén.

Tarolnak az érzelmek
Az ajándék kiválasztásánál legtöbben a szívükre hallgatnak, 66 százalékuk hasznos meglepetés helyett inkább olyan figyelmességet választ, amelyről biztosan tudja, hogy tetszést arat. Az ajándékok beszerzésénél a minőség az egyik legfőbb szempont a válaszadók szerint, ezután következik csak az ár. A felmérésből az is kiderült, az ünnepek idején inkább választunk olyan ajándékot, melynek megvásárlásával másokat is támogathatunk. A kitöltők háromnegyede figyel oda a termékekhez kapcsolódó jótékonysági akciókra és részesíti előnyben a kezdeményezéshez köthető ajándékokat. A kérdőívet megválaszolók 85 százaléka gondol szerettein kívül másokra is és jótékonykodik az ünnepek alatt. A felmérés kitöltőinek 72 százaléka gondolja úgy, hogy karácsonykor inkább kedves, szeretetteljes ajándékkal lepi meg barátait, ez különösen a fiatalabb korosztályra igaz.

A szegedi ÁGOTA Alapítvány karácsonyfája alá idén 1 millió forint értékben kerülnek ajándékok a HappyBox adományának köszönhetően. Az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó szervezet ünnepén így játékból, iskolaszerekből sem lesz hiány. Mitykó Judit, az ÁGOTA Alapítvány kurátora elmondta: „Minden évben kiemelt hangsúllyal készülünk az év legmeghittebb napjainak méltó megünneplésére. Nagyon örülünk ilyenkor minden felajánlásnak, hiszen az ajándékok láttán gyermekeink arcára igazi, meglepetésről árulkodó mosolyt tudunk csalni. Gyermekeinknek sokszor a tőlünk kapott ajándék az egyetlen, ami valódi meglepetés, igazi ajándék.”

Az ÁGOTA® Alapítványt (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) 2002. március 14-én jegyezte be a Csongrád Megyei bíróság, alapítója, Kothencz János, maga is állami gondozásban nőt fel. Az Alapítvány országos körben, kiemelten közhasznú, nonprofit alapítványként tevékenykedik. Célja: a feltétel nélküli elfogadás és a szeretet erejének segítségével a családi szeretetkötelékek visszapótlása, mindkét célcsoportjuk – a veszélyeztetett fiatalok, illetve a családból kiemelt fiatalok – esetében is.

A Happybox mint Magyarország egyik legismertebb ajándék kiskereskedelmi hálózata egyrészt a klasszikusnak számító, másrészt a legújabb trendeknek megfelelő ajándéktárgyak forgalmazásával foglalkozik. 2012-ben árbevétele elérte a 300 millió forintot. A Happybox Magyarországon tíz üzletet és egy webáruházat üzemeltet, melyben 35 embert foglalkoztat és számos kreatív munkatárs segítségével állítja össze jellegzetes kollekcióját. A Happybox üzletlánc 1991-ben jött létre, és olyan ismert márkákkal van jelen a piacon, mint pl. a Nici, a Me to You, a Fizzy Moon, illetve a legújabbak közül a BDuck és a YooHoo. A Happybox Budapesten az Árkád, Mammut, Westend City Center, EuroCenter, Pólus Center és Csepel Pláza üzletközpontokban, vidéken az egri Agria Park, szegedi és győri Árkád, valamint a debreceni Fórum üzletházakban van jelen. A HappyBox számára az elmúlt évtizedekben is fontos volt, hogy segíteni tudjanak a rászorulóknak. Rendszeres év végi jótékonysági akcióik mellett egész évben a honlapjukon közzétett folyamatosan felhívásokkal támogatják pártfogoltjaikat.
Solti Alexandra

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |