< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Termőföld törvény: a Fideszben kötelező szavazás lesz

| Mobile | RSS

Termőföld törvény: a Fideszben kötelező szavazás lesz

2012. december 17. | hozzászólás | Közélet

Kötelező szavazás lesz a Fidesz-frakcióban a termőfölddel kapcsolatos alaptörvény-módosítás parlamenti határozathozatalakor – közölte Rogán Antal a képviselőcsoport hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

A frakcióvezető elmondta, a délelőtti tanácskozáson részletesen foglalkoztak a földügyekkel összefüggő alaptörvény-módosítással, majd a képviselőcsoport határozott, és egy ellenszavazat kivételével mindenki támogatta az alkotmánymódosítás parlamenti elfogadását, amellyel a termőföld kétharmados védelmet kap az alaptörvényben, a földtörvényt pedig a kétharmados szabályoknak megfelelően fogadja majd el az Országgyűlés.

A parlamenti szavazás kötelező érvényű lesz, vagyis a Fideszből mindenkinek be kell tartania a döntést, ha pedig valaki nem így tesz, az alapszabályban rögzített szankcióval kell szembenéznie, ami alapvetően pénzbüntetést jelent – közölte.

Rogán Antal azt nem árulta el, kié volt az egyetlen ellenszavazat a frakcióülésen.

Az Origo arról ír, hogy Orbán Viktor csúnyán rápirított a frakcióülésen Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra, ők nyújtották be ugyanis a legtöbb módosítást a földtörvényhez. Orbán azt mondta, aki kiszavaz, annak nincs helye a frakcióban.

atv.hu / MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 168 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: