< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Madrid szerint törvényellenes A katalán nacionalista pártok megállapodtak a függetlenségi népszavazás kiírásáról ))))) Según ilegal de Madrid Los partidos nacionalistas catalanes acordaron convocar un referéndum sobre la independencia

| Mobile | RSS

Madrid szerint törvényellenes A katalán nacionalista pártok megállapodtak a függetlenségi népszavazás kiírásáról ))))) Según ilegal de Madrid Los partidos nacionalistas catalanes acordaron convocar un referéndum sobre la independencia

Két nagy katalán nacionalista párt szövetséget kötött és megállapodott kedd este abban, hogy 2014-ben népszavazást írnak ki a spanyol tartomány függetlenségéről, ami Madrid szerint törvényellenes.

Az előre hozott és novemberben megtartott regionális választást a tartományban kormányzó, jobboldali Konvergencia és Unió (CiU) párt nyerte meg, de meglepetésre nem növelte mandátumainak számát a barcelonai parlamentben, amint ez célja volt a választással, és csak relatív többséget tudott szerezni.

Koalíciós megállapodást nem tudott kötni egyik párttal sem, de szövetségest talált a választásokon másodikként befutó, szintén függetlenségpárti Katalán Köztársasági Baloldalban (ERC), és a két pártnak együtt megvan a – csaknem kétharmados – többsége a törvényhozásban. Noha ideológiailag sok ellentét van közöttük, abban egyetértenek, hogy 2014-ben meg kell tartani a népszavazást.

Ez csak abban az esetben szenvedhet halasztást, ha megállapodnak benne. Közölték: megpróbálják megszerezni a központi, madridi kormány áldását a referendum megrendezéséhez, de ha ez nem sikerül, akkor is megtartják.

forrás:ma.hu

Según ilegal de Madrid
Los partidos nacionalistas catalanes acordaron convocar un referéndum sobre la independencia

Dos grandes alianza partido nacionalista catalán y estuvo de acuerdo en la noche del martes que en 2014, un referéndum se expedirá sobre la independencia de la provincia española, que es ilegal de acuerdo con Madrid.

A principios de noviembre, y las elecciones regionales celebradas en el gobierno del estado, Convergencia derecha y del partido Unión (CIU) ganada, pero, sorprendentemente, no aumentó el número de escaños en el parlamento en Barcelona, ​​ya que era el propósito de la elección, y fue capaz de obtener una mayoría relativa.

Coalición no pudo llegar a un acuerdo con ningún partido, pero se encontró un aliado en las elecciones como una segunda convocatoria, es también pro-independentista catalán de Izquierda Republicana (ERC), y las dos partes tienen – casi dos tercios – una mayoría en la legislatura. Aunque muchos de los conflictos ideológicos entre ellos, que están de acuerdo que se celebrará en 2014 en un referéndum.

Sólo puede ser pospuesto a sufrir si están de acuerdo. Se le ha dado: capturar el gobierno central en Madrid bendición para la organización del referéndum, pero si falla, se va a mantener.

Fuente: ma.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |