< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Haza és Haladás Alapítvány: a Dataplex-ügynek nincs “Bajnai-szála”

| Mobile | RSS

Haza és Haladás Alapítvány: a Dataplex-ügynek nincs “Bajnai-szála”

2012. december 20. | 1 Hozzászólás | Közélet

Budapest, 2012. december 20., csütörtök (MTI) – A Dataplex-ügynek – minden, ezt sejtető “szóbűvészkedés” ellenére – nincs úgynevezett Bajnai-szála – közölte a Haza és Haladás Alapítvány csütörtökön az MTI-vel, azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a Bajnai Gordon és Kóka János nevével fémjelzett Dataplex-ügyben újabb embert hallgattak ki gyanúsítottként az adónyomozók.

Az alapítvány közleményében felidézte: 2010 nyarán, már a második Orbán-kormány hatalomra kerülése után a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) lezárta vizsgálatát, és a Dataplexet érintően megállapította, hogy nem keletkezett adóhiány a vizsgált tranzakciók során. 2012 őszén a nyomozást végző szervek bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást és a gyanúsításokat az akkor már több éve mesterségesen életben tartott ügyben.
A Magyar Nemzetnek Sárközi Andrea, a NAV bűnügyi szóvivője azt mondta: háromra emelkedett a Dataplex-ügy gyanúsítottjainak a száma. Az újabb gyanúsított kilétét a szóvivő nem fedte fel, mondván, az sértené a nyomozás érdekeit.
A három gyanúsított közül eddig mindössze egynek a nevét ismerhette meg a nyilvánosság: E. Gáborét, akit az idén januárban vontak eljárás alá az adónyomozók – olvasható a lapban.
Az ügyben 2007-ben kezdett nyomozni a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanújával, az ügyet 2010-ben a Fővárosi Főügyészség áttette a NAV-hoz, és a gyanút adócsalásra módosította.
Az idén szeptemberben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az ügyben.

MTI

Leave a Reply 660 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: