< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vona: a Jobbikot folyamatosan támadják, de “keményen vissza fognak csapni”

| Mobile | RSS

Vona: a Jobbikot folyamatosan támadják, de “keményen vissza fognak csapni”

2012. december 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Vona: a Jobbikot folyamatosan támadják, de A Jobbik elnöke szerint pártját 2012-ben folyamatosan támadták, és ha ez “nemtelen eszközökkel” továbbra is folytatódik, “keményen vissza fognak csapni”. Az MTI-nek adott évértékelő interjújában Vona Gábor arról is beszélt, hogy 2013-ban változatlanul az “utcán van a helye a politikának”, ezért a Jobbik jövőre forgalmas közterületeken szervez majd lakossági fórumokat.

Az ellenzéki pártelnök elismerte: van hiányérzete az idei évvel kapcsolatban, mert az nem úgy alakult a Jobbik szempontjából, ahogy azt eltervezték. Emlékeztetett rá, hogy míg tavaly a közvélemény-kutatások szerint a Jobbik volt az év nyertese, ez a tendencia megtört 2012-ben. Szerinte ennek az az elsődleges oka, hogy az idei évet a Jobbik állandó támadások között élte meg. Álláspontja szerint a tavalyi sikeres év “megrettentette a Jobbik politikai ellenfeleit”, és ennek hatására nyomást gyakoroltak a pártra, ami a belső konfliktusokhoz vezetett.
“Az MSZP, a Fidesz és a mögöttük álló magánszolgálatok” közösen támadják a Jobbikot – mondta Vona Gábor, aki úgy fogalmazott: korábban “a Fidesz az FKGP-t lenullázta, a MIÉP-et infúzióra tette, a KDNP-t látszatpártként tartja életben, mint egy kitűzőt a hajtókáján, és ez a kisgömböc-mentalitása ma is létezik a jobboldalon”. Szerinte mivel a Fidesz “kitűzőként” nem tudja használni a Jobbikot, “le akarja darálni, mint az FKGP-t”.
Hozzátette: Lenhardt Balázs és a többi kilépő mögött ott van Pősze Lajos, “mint instruktor és főszervező (…) mögötte pedig ott vannak a kormánypártok”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Jobbikkal ez “nem játszható el”, mert ha “nemtelen eszközökkel” küzdenek ellene, akkor bár nem nemtelen eszközökkel, de keményen vissza fog csapni és a “kutyaharapást szőrével fogják gyógyítani”. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbikot nem tudják a programján keresztül nyílt vitában megsemmisíteni és a Jobbik “nácinak és szélsőségesnek való beállítása is csak az érdemi vita megkerülése”.
Vona Gábor a 2013-as évről szólva elmondta: a parlamenti munkát tisztességesen el kívánják végezni, de úgy gondolja, hogy az utcán van a helye a politikának. Éppen ezért tavasztól forgalmas közterületeken tartanak majd nyilvános lakossági fórumokat, ezzel megszólítva azokat is, akik nem a Jobbik szimpatizánsai.
Hangsúlyozta: 2013 már kampányév lesz, hiszen tavasszal a szeptembertől kezdődő választási regisztráció miatt megkezdődik a választási kampány. A Jobbik jövőre öt fő területre szeretne koncentrálni: először is a gazdaság talpra állítására, elsősorban a munkahelyteremtésen keresztül. Vona Gábor szerint leginkább az építőipar támogatásával, az élelmiszeripar, feldolgozóipar talpra állításával és a gyógyturizmus további erősítésével lehet ezen a területen eredményt elérni.
A másik fontos téma a közbiztonság kérdése, ahol a Jobbik továbbra is kitart a csendőrség felállítása mellett, amellyel az adott lakóközösség biztonságérzetét lehetne erősíteni. Hangsúlyozta a csendőrség esetében a név másodlagos, a lényeg, hogy legyen helyben egy helyismerettel bíró és el nem vezényelhető rendvédelmi egység, mindenhol az országban.
A harmadik terület a nemzeti szuverenitás, ahol a magyar föld megvédése mellett az Európai Egyesült Államok létrehozásának megakadályozását nevezte fontosnak a Jobbik elnöke. Megismételte, hogy ebben a témában népszavazást szeretnének, amellyel kapcsolatban előbb a politikai pártokat kívánják meggyőzni arról: az Országgyűlésnek nincs felhatalmazása arra, hogy ebben a kérdésben döntsön.
A negyedik téma az egészségügy, ahol olyan szintű problémák vannak, amelyekre külön stratégiát kell alkotni.
Az ötödik terület pedig “a magyar-cigány együttélés”. Vona Gábor hangsúlyozta: nem fogják hagyni, hogy a kormány a szőnyeg alá söpörje ezt a problémát. Céljaként azt nevezte meg, hogy a cigányságon belül megtalálják azt a vezető réteget, amely valóban felelősséget érez a cigányság felemelkedése iránt.
A külpolitikával összefüggésben azt mondta: valódi váltásra van szükség a Törökországgal és Oroszországgal kialakítandó kapcsolatokban, mert Németország mellett ez az a két ország, amelynek valódi stratégiai jelentősége van Magyarország számára. Szerinte kifejezetten jó partneri viszonyt kellene kiépíteni ezekkel az országokkal, ezért 2013-ban a maga eszközeivel megpróbál kétoldalú találkozókkal javítani a jelenlegi kapcsolatokon. Hangsúlyozta: a kormány elszigetelte az országot, hiszen például az Európai Unióval nem Magyarország, hanem – mint mondta – a Fidesz érdekeinek védelmében vív fölösleges háborúkat.
Hozzátette: január 26-án, a Jobbik évadnyitó rendezvényén további konkrétumokat árul el a terveiről.
Vona Gábor szerint a 2014-es országgyűlési választásokon három alternatíva közül választhat majd az ország: a Fidesz – vagyis az elmúlt négy év -, a baloldal – az azt megelőző 8 év – és a Jobbik között. Hangsúlyozta: az első kettő azonban hamis alternatíva, hiszen fontos kérdésekben, mint az előző rendszerhez fűződő viszony rendbetétele, a külpolitikai orientációk, a “magyar-cigány együttélés”, a gazdaságpolitika, az adósságrendezés kérdése, a Fidesz és az MSZP lényegében ugyanazt vallja, így itt csak az a kérdés, hogy “melyik brancs jusson közelebb a húsosfazékhoz, és folytassa azt, amit az elmúlt 22 évben felváltva csináltak”.
Vona Gábor kiemelte: a “szemtől szembe” a Jobbik hitelessége a legerősebb a magyar politikai mezőnyben, és ha a Jobbik valódi programja megmutatható az embereknek, akkor komoly tartalékokkal rendelkezik a párt. Példaként említette Tiszavasvárit, ahol a 2012-es időközi polgármester- és képviselő-választáson felülmúlták a 2010-es eredményüket.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |