< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kormányzati állást kapott Kövér asszonya

| Mobile | RSS

Kormányzati állást kapott Kövér asszonya

2012. december 23. | hozzászólás | Közélet

Kormányzati állást kapott Kövér asszonya

Budapest, Szigetszentmiklós – A Kövér család, megannyi hányattatás után, végre révbe ért. Megszűnik a kínzó bizonytalanság, Kövér Lászlónak és családjának nem kell többé máról holnapra élnie. Nem kell kuporgatniuk, aggódni a napi betevőért, nem kell azon izgulniuk, hogy lesz-e másnap is melegvíz, mert nem állnak már sorba a komódon a sárga csekkek.

Mostantól ugyanis nem csak Kövér László házjegyzői fizetése, valamint a több százezer forintos üzemanyag, valamint a hasonló nagyságrendű lakhatási támogatás gyarapítja a családi kasszát. Hála a családbarát kormány értő figyelmének, biztos alapokra került a família jövője.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ugyanis a tököli jegyzőt, Dr. Bekk Máriát nevezte ki a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetőjének. A szigetszentmiklos.hu tudósítása szerint Bekk Mária, Kövér László parlamenti elnök felesége. Bekk Mária e tényt ugyan szerényen elhallgatja a parlament honlapjára feltöltött önéletrajzából, ám a házelnök vagyonnyilatkozatából már kiderül. (Kövér a Zala megyei területi listáról került a parlamentbe, ám évek óta Szigetszentmiklóson él.)

A járás hivatal vezetőket a megyei és fővárosi kormánymegbízottak javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki határozatlan időre. A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, s ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett.

A hivatalvezetők kiválasztásánál a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére. Kinevezésük feltétele a felsőfokú végzettség és legalább 5 év közigazgatási gyakorlat, amelybe beleszámít az országgyűlési képviselői tevékenység és a polgármesteri tisztség betöltése is.

forrás:amerikai népszava.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: