< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Törzsi összecsapások: legkevesebb 45 halott Kenyában

| Mobile | RSS

Törzsi összecsapások: legkevesebb 45 halott Kenyában

A halálos áldozatok között 15 gyermek és 5 nő is van. A támadók számos házat is felgyújtottak.

A legfrissebb hírek szerint legalább 45 halálos áldozatot követelt Kenyában a hét végén lezajlott újabb törzsi összecsapás – közölték vasárnap helyi rendőrségi források.

A fegyveres összecsapás abban a térségben volt, ahol augusztusban és szeptemberben három hét alatt több mint százan vesztették életüket hasonló harcokban.

A Tana folyó deltájában fekvő Kipao falut a rendőrségi közlés szerint “ismeretlenek” támadták meg még péntek reggel. Az első hírek szerint a támadásban a falu több lakosa és kilenc támadó halt meg. A támadók dárdákkal és kalasnyikovokkal voltak felfegyverezve és egy időleges visszavonulás után újabb akciót indítottak a falu ellen.

Vasárnapi értesülések szerint a halálos áldozatok között 15 gyermek és 5 nő is van. A támadók számos házat felgyújtottak.

A Tana-deltában két törzs vív egymással évtizedes harcot a föld és a víz birtoklásáért. Most a földművelő pokomo törzs tagjai támadtak rá a pásztorkodó orma törzs falujára. ENSZ-megfigyelők szerint az utóbbi idők térségbeli öldökléseiben közrejátszhatnak a politikai határok újrarajzolására irányuló törekvések és a jövő évi választások is.

A hivatalos hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a történtekkel kapcsolatban. Az amerikai kormány ugyanakkor a törzsi erőszak beszüntetésére szólított fel, és az illetékes hatóságokat arra intette, hogy tegyenek meg mindent ennek érdekén.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 223 megnézve, 2 alkalommal mai nap |