< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Együtt érkeztünk a Baksi polgármesterrel, s helyettesével… a karácsonyi gálaestre!

| Mobile | RSS

Együtt érkeztünk a Baksi polgármesterrel, s helyettesével… a karácsonyi gálaestre!

2012. december 24. | hozzászólás | Kultúra

baksi karácsony2012 010baksi karácsony2012 011

Tisztelt Baksi asszonyok!

A Fecsegő Magazin szerkesztőségének tett észrevételeiket még egyszer köszönjük!

Az ígéretemhez híven elmentünk az Önök karácsonyi gálaestjére! Megírtam a fotókkal is színezett cikket e-remek ünnepi műsorról! Egységes falurendezvényt láttam, s kiválóan éreztük magunkat a szerkesztő asszonnyal közösen.
Azt viszont nehezményeztem, hogy a támogatók között – mint médiatámogató – nem szerepelt a nemzetközi magazinunk!!! Látják, ezt még gyakorolniuk kell!

Az ünnepi műsorra egy időben érkeztünk a bejárathoz, Búza Zsolt polgármester s alpolgármester asszonnyal!
Zsolttal leálltunk s beszélgetni kezdtünk. Rég tereferéltünk! Én megköszöntem, hogy a szikkasztóárok – Baloghné által 1o éve szándékosan elmaradt – karbantartása elkezdődött!
– Oláh úr! Nagyon boldog vagyok, hogy a kettőnk közötti kapcsolatban látok… egy kis… közeledési fényt.
– Én ugyanezt tapasztalom! A kettőnk közötti kapcsolatot; elferdített, rossz tanácsok, s tanácsadók lehetetlenítették el!
– Most már látom! – szinte biztos vagyok benne! Túl vagyok az első egyetemi kollokváláson –vizsga – a SZTE Vidékfejlesztési szakán. Ha sikeresen befejezem az egyetemet, akkor agrármérnöki diplomával jövök ki!
– Gratulálok!
A későbbi beszélgetés tárgya a házam belvíz okozta sebek javításáról folyt.
– Megígérem Önnek szerkesztő Úr, hogy a belvíz okozta sebeket az önkormányzati közmunkások segítségével, részvételével helyre állíttatom!

Továbbiakban megbeszéltük a falu fejlődésével kapcsolatos teendőket! Ám ezt a dialektikát, már bent a teremben folytattuk. A polgármester Úr elképzeléseit láttam a lelki szemeim előtt. Tényleg ezek a mértani ábrák, a faluközpont rekonstrukciója, a piactér európai fogyasztóvédelem színvonalának talán megfelel. Mért mondom ezt? Ezeket az „álmokat” csak s kizárólag pályázat útján lehet megvalósítani!

Továbbiakban szembesítettem a polgármestert, a 2012 áprilisi ígéretével “szolgáltatások vállalása(villanyszerelés,vízvezeték javítás stb.”)
Azonnal érkezett a gyors válasz; megalakult a szolgáltató nonprofit Kft! Ezzel kemény eljárásokat fogunk kezdeményezni az adócsalók, kontárok ellen! – Úgy legyen…látom kezdünk egy oldalra állni!

Annak azonban feltételei vannak. A falu kereskedelmi életében gigantikus változásokra lesz szükség! Nemcsak arra… hanem az itt élők szellemi felfogásának javulása is számot tevő s meghatározóvá kell, hogy váljon! Számtalan átalakulás, kereskedelmi szemléletváltás a fejlődés egyik pillére! A kereskedelmi központ kialakítása sok-sok feladatot, vitatkozást fog szülni. De a fejlődés menetét már az ókorban is „gyilkosságok” követték. A konzervatív szenátorok, mindig is a maguk érdekeit érvényesítették.

– Szerkesztő Úr! Szeretném, ha az újságunkban cikkeket írna a kereskedelemről, a fogyasztóvédelemről, a országos piaci információkról, s a többit 2013. janiár 9 – én beszéljük meg az irodámban! Ön előtt mindig nyitva áll az ajtóm!-
– Köszönöm a megtisztelő meghívást! Azonban mi ez a nagy párfordulat?
– Van – volna mit megbeszélnünk, nem? – mosolygott betyárosan.

Ez után az alpolgármester asszonnyal – Lépné Soós Anita- is beszéltük a falu fejlődéséről, a romaközösség integrációjáról, valamint a kultúra fejlődéséről, helyzetéről! Abban egyetértettünk; változásokra van – lesz szükség! Ezeket az attitűdöket, anomáliákat beszéltük át. Közben a műsor ment tapsvihar mellett! Azonos hullámhosszon áramlottak az agyi hullámaink! Beszélt a családjáról, édesapjáról s közben csillogott, majd könnyes lett a szeme.

A kultúra vonatára muszáj fellépni, mivel a lemaradást gyalog már nem lehet követni. Az uniós elvárások a kultúra felzárkózását várja el a tagországoktól, régióktól!

-Tudja, szerkesztő Úr, szükségünk lenne ilyen képzett, irodalmi díjas író-újságíróra, mint Ön! Olvastam, számos írását, társadalmi kritikáit, irodalmi műveit, s tudom, több Antológiában is szerepelt, mint az egyik legjobb író! Higgye el, figyelemmel kíséri a falu a munkásságát.

A blogjában remek írások, bírálatok vannak, ami lázban tartja a falut! Ezek az írások társadalmi kritikát, megfogalmazásokat jelentenek, csak látni kell a szövegkörnyezet mögé.

Hamarosan ki-mit- tud –ot szerveznénk, s megkérem, segítsen! Vegyen részt a felkészítésben, zsűrizésben, s vannak emberek, akik sufnijában több vers is lapul.

– Nekem a kultúra, érzékeny pont az életemben! Szívesen segítek! Vannak ötleteim, ami pezsdítő jövőt asszociálna a falu életében!
– Kezdhetnénk, azzal, – mosolygott – megszerveznénk egy író-olvasó találkozót magának, 2013.január idusán! Meglepődtem! Ezt észlelte a tanárnő, s segítségemre sietett. Ismerje meg magát a falu! Nem tudják, nem ismerik a maga munkásságát! Azonban számos család szereti Önt a szókimondása miatt!

Kezét a kezembe zártam s mélyen a szemébe néztem. A lelke nyugodt s tiszta volt! – abban a pillanatban éreztem az őszinteségét. A szemében az élet sodrását vettem észre. Később beszélt őszintén, szeretettel a családjáról. Megnyílt! Nem akartam, hogy ebben az érzelmi szférában egyedül maradjon, s beszéltem magamról a terveimről, a családomról! Láttam, jól esett a lelkem tisztasága. Úgy gondolom „barátokká” váltunk! A helyszín mindent, de mindent megadott ennek a rügyező tenni akarásnak…

2012.december 24 -oil-

Leave a Reply 299 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: