< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kövér: amit a jobboldal épít, a baloldal lerombolja

| Mobile | RSS

Kövér: amit a jobboldal épít, a baloldal lerombolja

2012. december 24. | hozzászólás | Közélet

A polgári oldalnak vissza kell adnia az értékeket a társadalomnak, ez a 2014-es választások tétje – jelentette ki Kövér László házelnök a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban.

Kövér László szavai szerint minden kommunikációs hiba ellenére úgy tűnik, mintha a társadalom megértené, milyen helyzetben van az ország, s melyek a kormány intézkedésének céljai.

Álláspontja szerint az országnak két politikai elitje van, s amit a polgári oldal felépít, azt a baloldal lerombolja. Úgy vélekedett: a kormánypártnak komoly esélye van arra, hogy 2014-ben is megnyerje a választásokat.

A házelnök a hallgatói tiltakozásokkal összefüggésben szólt arról is, hogy a kormánynak alapvetően igaza van és a célokat tekintve nem szabad meghátrálnia. Jelezte: nem fogadható el, hogy az ország ebben a válsághelyzetben ingyen képezzen diplomás szakembereket a Nyugatnak, ahogy az sem, hogy a hallgatók több mint 30 százaléka ne végezze el az egyetemet, csak a jogviszonyból fakadó előnyöket élvezze. Ezzel együtt azt is megjegyezte: a diákoknak is az az érdekük, hogy a semmit sem érő “varázsló szakok” helyett olyan végzettséget szerezzenek, amelyre igény van a munkaerőpiacon.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 178 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: