< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szerdán Prágában Rekordszámban úsztak a jéghideg Moldva-folyóban

| Mobile | RSS

Szerdán Prágában Rekordszámban úsztak a jéghideg Moldva-folyóban

2012. december 27. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szerdán Prágában
Rekordszámban úsztak a jéghideg Moldva-folyóban

Rekordszámban úsztak csehek és külföldiek szerdán Prágában a jéghideg Moldva-folyóban a 66. Alfred Nikodém emlékversenyen.

A 236 résztvevő között 57 nő volt, a legidősebb versenyző egy 82 éves prágai nő, a legfiatalabb pedig egy 11 éves pardubicei fiú volt.

A leghosszabb, 750 méteres távot Petr Tomasek, a tavalyi második helyezett gyűrte le a leggyorsabban. A tavalyi győztes, Eliska Novotna idén második lett.

A leghosszabb szakaszon a néhai Frantisek Venclovsky, a La Manche-csatorna első cseh átúszójának emlékére tartják a versenyt. Rendeznek két rövidebb futamot is a kevésbé kitartóak számára.

Idén a résztvevőknek kedvezett az aránylag enyhe klíma, a levegő 7,5 és a víz 4 fokos hőmérséklete, gondot jelentett viszont a hóolvadás okozta erős áramlás, amely miatt meg kellett változtatni, egy sziget által védett szakaszra áthelyezni a versenyt.

A néhai prágai aranyművesről, télisportúttörőről elnevezett Alfred Nikodém emlékverseny a legősibb és leghíresebb karácsonyi úszóverseny a cseh fővárosban.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |