< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kóbor kutyák végeztek hatalmas pusztítást egy tanyán

| Mobile | RSS

Kóbor kutyák végeztek hatalmas pusztítást egy tanyán

2012. december 28. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Az ebek 100 baromfit és nyulakat öltek meg, de még a disznókat is megtámadták.

Kóbor kutyák végeztek hatalmas pusztítást az éjszaka egy Miskolc melletti tanyán. Egy másfél méteres kerítést ugrottak át: 100 baromfit és nyulakat öltek meg, de még a disznókat is megtámadták. A környéken lakók szerint a 6-8 fős kutyafalka a hegyekből jár le a lakott területekre élelmet keresni.

Csorba János azt mondta a Híradónak, hogy hajnal két óra körül nagy ugatásra kelt. A kóbor kutyák darabokra szedték az udvaron lévő nyúlketrecet, azután szinte minden állatot megfojtottak. Majdnem száz baromfit is megöltek a kutyák és még a több mint 100 kilós disznókat is összeharapdálták. „Felmerül egy olyan félelem hogy itt bárkit megtámadhatnak ezek a kutyák , hiszen olyan elementáris erővel bírnak ahogy a vasat elhajlították, hogy bárkit megtámadhatnak és itt ugye erdei utak vannak, családok, gyerekek szoktak sétálni” – közölte Csorba János.

A portát mindenhol másfél méteres szögesdróttal felszerelt kerítés védi, amelyen nem volt sérülés, ebből arra lehet következtetni, hogy a kutyák olyan nagyok voltak, hogy simán átugrottak a kerítésen és úgy mentek be a tanyára. A környéken lakók azt mondják, hogy a kutya falka a hegyekből jár le a lakott területekre élelmet keresni. Eddig azonban senki portájára nem mentek be.

A tanya tulajdonosa értesítette a rendőrséget, az ügyben nyomozás indult.
forrás:híradó.hu

Leave a Reply 312 megnézve, 2 alkalommal mai nap |