< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A szavak bűvöletében…avagy BUÉK

| Mobile | RSS

A szavak bűvöletében…avagy BUÉK

2012. december 30. | hozzászólás | Közélet

Számos olvasónk keresett fel s érdeklődtek, miért nem írok több kritikát, kutakodjak a kultúra belsejében, mondjak véleményt a különböző hivatalok hozzáállásairól, valamint a közszereplőkről. Ez igen érdekes téma lehetne, tisztelt főszerkesztő Úr! Úgy gondoljuk, nemcsak a hazai olvasóik – mi- igényeljük az írásait! Olvastuk, a www.fecsego.eu/közéleti linkben, hogy 70 országból, számos földrészen s több nyelven is olvassák az izgalmas, érdekfeszítő fecsegő weblapját! A friss hírek, információk…stb. szinte futószalagon érkeznek!

Nagyon köszönöm a megkeresésüket, az érdeklődésük megrázta a lelkemet, ha szabad így leírnom! Mindig azt az álláspontot képviseltem: – a hír szent a vélemény szabad! Soha nem voltam megalkuvó, de a tisztesség határain belül forgattam a tollamat.

A Weblapunk sokrétű, színes, mint a mezei virágok özöne. A madár sem tud azonnal választani ebből a heterogén közegből. Meghatározóak a színek, a formák, az illatok, s az ízlések, igények. Nem vagyunk egyformák! Kinek a szőke, kinek a barna, kinek a vörös, kinek a nagymell…stb. tetszik!

Azonban a szavak összetétele, játéka mindig halk csengettyű hangot hallat, mikor kritikát írok, mert az ellenkezőjét is bizonyítani muszáj. Vádaskodni nem szabad! A mérgezett tőr vissza is elsülhet. Ám a fonal, mikor a kezembe kerül, nem engedem el, s figyelek arra; – ne szakadjon el!

Arra kértek az olvasóink: – folytassam a „mit ér a képviselő szava, ha Baksi”… című cikkemet! – mivel tanulságos, figyelemfelkeltővé vált az írás! A faluban sokan olvasták! Higgye el, a polgárok fele igazat adott magának,(!) a másik fele nem merte a véleményét nyilvánossá tenni!- s köszönjük, hogy felnyitotta a szemünket a nálunk történő problémákra! Reméljük, nem engedi el a kezünket, kitart mellettünk! Tudjuk, nehéz korszakon van túl, és sokat bántottuk! Nem álltunk ki maga mellett! Rájöttünk, hibáztunk! Az Ön kitartása, példamutatóvá vált mind a fiatalok, mind az öregek előtt! Megmutatta: – a kitartás, az egyenesség a jövő záloga! Sokan beszélünk magáról, az írásairól, ami tanító jellegű s jellemformáló is egyúttal! Az iskolában centrális témává vált! Közszájon forog, beszélnek magáról az orvosi rendelőben, a boltban, a patikában…stb.

Tisztelt főszerkesztő Úr!

Ne engedje el a kezünket. Nagyon is megdolgozott a bizalmunkért s kiállt a véleménye mellett. Mi nem ismertük fel az Ön segítőkészségét s nem vettük komolyan az intelmeit. A blogban leírt írásai, valamint a fikciós mese csodálatos módon megváltoztatta a falunk életét. Közelebb kerültek egyes családok, megértőbbé váltak az emberek. Tudjuk, a szolgáltató Kft megalakulásában vannak – véleményi- érdemei. A polgármester úr elismeri s megfogadja a tanácsait!

Szeretnénk, ha továbbiakban is vesszőzné véleményeivel, kritikáival a falunkat, mivel ez szükséges! Tudjuk, a felemelkedésünk érdekében teszi!

2012.december 30 -oil-

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: