< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újabb 3 év börtönt kaphat Zalatnay

| Mobile | RSS

Újabb 3 év börtönt kaphat Zalatnay

2012. december 31. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Kétmillió forintot kért kölcsön Cini, de nem adta vissza – állítja a károsult.

Érd‒Tárnok – Újabb börtönbüntetés fenyegeti Zalatnay Saroltát (65)! A rendőrség ugyanis vádemelési javaslattal küldte tovább a Budaörsi Városi Ügyészséghez a Cini elleni nyomozás aktáit az énekeső csalási ügyében, így, ha bűnösnek találják, akár három év börtönt is kaphat.
A két éve tartó nyomozás aktája 1100 oldalra hízott. Ahogy arról korábban a Blikk beszámolt, Abonyi Mónika, a Csillagszem Alapítvány elnöke jelentette fel Zalatnayt, mert szerinte szándékosan kicsalt tőle közel kétmillió forintot. Többször is kérte az énekesnőtől a tartozást, aki a lányának Amerikából érkező örökségével hitegette, de végül nem fizette vissza. Információink szerint Zalatnay az iratismertetésre sem ment el, pedig újabb csalás miatt ismét a vádlottak padjára küldené a rendőrség.

– Decemberben voltam az érdi rendőrség iratismertetésén, ott kiderült: vádemelési javaslattal küldik az ügyészségnek az anyagot. A nyomozók szerint tehát igazam volt! Az állatkuckónkban élő állatok nem szenvedtek hiányt, mert nem az alapítvány pénzét, hanem a sajátomat adtam a művésznőnek, igaz, azt az istállók felújítására szántam – mondta a Blikknek Abonyi Mónika, aki korábban adott egy esélyt Cininek, felajánlotta: természetben is törleszthet lányával, vagyis ledolgozhatják a neki okozott kárt. – Még csak kísérletet sem tett arra, hogy éljen a munka lehetőségével – tette hozzá az alapítványi vezető, aki hallotta, hogy Cini csalásért már volt rács mögött, de elhitte, hogy Zalatnay elkötelezett állatvédőként őt nem rövidíti meg, csak segíteni akar neki. – Hittem neki mindenben. Azt mondta, közismert sztárként segít az alapítványnak szponzorokat szerezni. Egy támogatót se hozott, de kérte, fizessem be helyette a félmilliós autólízing-tartozását, hogy tovább dolgozhasson az állatok érdeké­ben. Ígérte: egy hónapon belül megadja, mert lánya – amerikai keresztanyja után – egy vagyont örökölt, csak késik az utalás. Ezért kért még számlákra, karácsonyi költségeire
1 millió 400 ezer forintot, a nem létező hagyatékkal húzva az időt.
A Zalatnay elleni bűnügyi nyomozás lezárását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete is megerősítette.

– A bíróságnak súlyosbító körülményként kell mérlegelnie Zalatnay Sarolta büntetett előéletét, különösen, ha ugyanolyan bűncselekmény – jelen esetben csalás – elkövetése a vád. Jogilag nem számít visszaesőnek, de így is akár 3 év börtönbüntetést szabhatnak ki rá, ha bűnösnek találják – mondta Magyar György, aki több sértettet képviselt a 120 milliós csalási ügyben, amiért Cini két évet töltött börtönben.

Zalatnay lapunknak azt mondta, hogy ő úgy tudja, mindkét ügyben megszűnt a nyomozás.

Blikk-információ

Leave a Reply 1687 megnézve, 1 alkalommal mai nap |