< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Brutális szél csapott le Budapestre: Kitört ablakok, repülő reklámtáblák A viharos szél faágakat tört le, háztetőket rongált meg a fővárosban

| Mobile | RSS

Brutális szél csapott le Budapestre: Kitört ablakok, repülő reklámtáblák A viharos szél faágakat tört le, háztetőket rongált meg a fővárosban

2013. január 5. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A viharos szél faágakat tört le és háztetőket rongált meg pénteken Budapesten, a tűzoltókat tizenegy esethez riasztották – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kisdi Máté közölte: a tűzoltókat műszaki mentésekhez riasztották, több alkalommal is nagyobb faágakat, illetve megdőlt fákat kellett eltávolítaniuk. A XVI. kerületben például egy húsz méter magas fa dőlt meg, amely veszélyeztette a járókelőket és a közeli HÉV-megállót, az egyik budai buszvégállomáson pedig egy BKV-busz tetejére zuhant egy faág.

A XIII. kerületben egy irodaház ablakai törtek be, itt a járókelőket veszélyeztető, lógó üvegcserepeket kellett az ablakból kiszedni. Az erős szél a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáróról egy reklámtáblát sodort az útra, a Móricz Zsigmond körtéren egy többemeletes ház tetejéről fújt a járdára cserepeket, míg a XIII. kerületben egy ötemeletes ház bádoglemez tetejét tépte föl – sorolta a szóvivő.

Személyi sérülésről a katasztrófavédelem nem tud – tette hozzá.

Az igazgatóság – mivel az előrejelzések szerint szombaton is hasonló időjárás várható – arra kér mindenkit, hogy az ablakokat gondosan zárják be, illetve a redőnyöket rögzítsék, hogy a szél ne tudjon azokba belekapni.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |