< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kínos esetre derült fény: Lelepleződött a népszerű vásárlóhely Der Spiegel: kémkedtek a dolgozók után az Aldi Südnél

| Mobile | RSS

Kínos esetre derült fény: Lelepleződött a népszerű vásárlóhely Der Spiegel: kémkedtek a dolgozók után az Aldi Südnél

2013. január 7. | hozzászólás | Közélet

Éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit a németországi központú Aldi Süd nemzetközi diszkontáruházlánc – írta a Der Spiegel című német hetilap vasárnap megjelent számában egy magándetektív beszámolója alapján.

Az Aldi Süd a Der Spiegel szerint hivatalosan a bolti lopások megakadályozására adott megbízásokat Wolfgang Paul magándetektívnek, de egyebek mellett arra is utasította, hogy a felügyelete alá tartozó áruházakban figyelje meg a dolgozókat a raktárakban és az öltözőkben elhelyezett kamerákkal, készítsen jelentéseket a szokásaikról, a rendhagyó, feltűnő jelenségekről, de az alkalmazottak között szövődő szerelmi kapcsolatokról is.

Amikor a külső vállalkozóként dolgozó detektív kifogásolta az előírt módszereket, az óriáscég menedzserei megfenyegették, hogy visszavonják a megbízásokat, és a vállalat ügyvédeit mozgósítva tönkreteszik – áll a beszámolóban.

A cég a Der Spiegelnek megküldött állásfoglalásában visszautasította a vállalkozó állításait, és hangsúlyozta, hogy nem adott megbízást magándetektíveknek jogellenes módszerek alkalmazására, és nem is tűr el ilyesmit.

A lap emlékeztetett az Aldi egyik legnagyobb versenytársa, a Lidl 2008-as megfigyelési botrányára. A Lidl több száz németországi üzletében rendszeresen megfigyelték a dolgozókat biztonsági kamerákkal és hivatalosan a bolti lopások megakadályozása céljából megbízott magándetektívekkel. „Nincs semmi különbség az Aldi és a Lidl között” – mondta a Der Spiegelnek Wolfgang Paul, aki csaknem 15 évig dolgozott az Aldi Südnek.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 303 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: