< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Sukoró-ügy – Jobbik: nem az igazi vétkesek ülnek a vádlottak padján

| Mobile | RSS

Sukoró-ügy – Jobbik: nem az igazi vétkesek ülnek a vádlottak padján

Szolnok, 2013. január 7., hétfő (MTI) – A Jobbik szerint nem a valódi vétkesek kerültek a bíróság elé a sukorói telekcsere-szerződés kapcsán indított büntetőperben – mondta Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője hétfőn a Szolnoki Törvényszék épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: a vádirat elhangzása után ismételten megerősítést nyert, hogy a Joav Blum-féle sukorói ingatlanpanama a Gyurcsány-kormány “állatorvosi lova”, és ebben a perben Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak kellene első-, illetve másodrendű vádlottként a vádlottak padján ülnie. Ehhez képest Gyurcsány Ferenc ellen a nyáron megszüntették az eljárást bizonyítottság, tehát nem bűncselekmény hiányában – tette hozzá.

Kepli Lajos azt mondta, a vádiratból világosan kiderült, hogy Gyurcsány és Bajnai mint felelős miniszter jelen volt a telekcsere-szerződésről szóló előzetes egyeztetésen, így a Jobbiknak megalapozott a feltevése, hogy érintettek az ügyben.

A képviselő kitért arra: a Jobbik tudomása szerint Joav Blum még mindig tulajdonosa azoknak a pilisi és albertirsai földterületeknek, amelyekhez csalással, színlelt ajándékozási szerződéssel jutott hozzá. A trükkre azért volt szükség, hogy a földtörvényben lévő elővásárlási szabályokat kijátsszák. Ha minden így marad, az értéken alul vásárolt ingatlanok továbbértékesítésével 100 millió forintos haszonra tehet szert, ahelyett hogy ezért az ügyletért elítélnék – mondta Kepli Lajos.

MTI

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |