< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán és az MLSZ nem érti? A FIFA nem Fidesz-közeli cég

| Mobile | RSS

Orbán és az MLSZ nem érti? A FIFA nem Fidesz-közeli cég

2013. január 11. | 1 Hozzászólás | Közélet

Szerdán Orbán sokat sejtető nyilatkozatot tett sajtósa útján a nemzetközi labdarúgó szövetséggel kapcsolatban. Bölcs miniszterelnökünk a magyar-román vb-selejtezővel kapcsolatos döntés hallatán csak annyit üzent az MTI-nek: jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a FIFA döntéséről.

Hofinak már megint igaza van. Ő ugyanis már tízegynehány éve megmondta, hogy a FIFA nem Fidesz-közeli cég. Akkortájt éppen Deutsch Tamás volt a honi sportminiszter. Ez még nem lett volna baj, de mindannyiunk pechjére nemcsak a diploma megszerzésével foglalatoskodott eközben, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség megrendszabályozásával is. Nem elevenítem fel a történetet bővebben, röviden csak annyit, hogy éppen az akkori elnököt, Kovács Attilát rugdosta fenékbe, amikor a foci nemzetközi urai megelégelték ebbéli tevékenységét, és beintettek a későbbi Twitter-huszárnak. Hofi persze a maga módján kommentálta az esetet. Valami olyasmit mondott, hogy “Tomika kirúgta a fifát, a mifát, a lifát, mindenkit kirúgott. Hiába. Úgy látszik, hogy a FIFA nem Fidesz-közeli”.

Csak azért jutott eszembe mindez, mert szerdán Orbán is sokat sejtető nyilatkozatot tett sajtósa útján a nemzetközi labdarúgó szövetséggel kapcsolatban. A történet ismert: a Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen jó néhány teljesen barátságtalan alak hangosan zsidózott a lelátón, ami miatt a FIFA kitiltotta a nézőket a Puskás Ferenc Stadionból, a közelgő Magyarország-Románia mérkőzésről. Bölcs miniszterelnökünk a döntés hallatán csak annyit üzent az MTI-nek: jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről.

Én pedig igen kíváncsi lennék a véleményére. Mert, ha azt mondaná, hogy mérhetetlenül szégyellem magam a történtek miatt, és mindent meg fogok tenni azért, hogy a hasonló alakok a jövőben a lelátó közelébe se kerülhessenek, és teljesen egyetértek a FIFA döntésével, akkor biz Isten: megsüvegelném Orbánt. De félek, hogy ez a nyilatkozat (amit persze nem a saját szájával mondott, hanem Havasi Bertalanéval) nem ezt jelenti. Inkább azt, hogy… Nem is írom le: ugyanarra gondolunk. Erre utal az is, hogy az MLSZ nem nyugszik bele az ítéletbe, hanem fellebbez. Magyarán nem ismeri el, hogy vétkesek vagyunk a zsidózásban. Még magyarabbul: zsidózni ér a lelátón. Mert ha nem érne, akkor nem fellebbeznék meg a FIFA döntését. Azt meg ugye tudjuk, hogy a magyar fociban semmi nem történik Orbán Viktor tudta nélkül.

Még valami: az MLSZ enyhítésért fellebbez, mert súlyosnak találja a döntést. Jó lenne, ha megfogalmaznák konkrétan, hogy szerintük mennyit ér a zsidózás, és hogyan lehet egy ilyen ítéletet enyhíteni. Mert egy meccs vagy zártkapus, vagy nem. Enyhítés, ha csak 10 000 embert engednek be?

Mindenesetre én most megteszem azt, amit Orbánnak (és az MLSZ-nek) kellett volna: elismerem, hogy a FIFA döntése jogos, egyúttal remélem, hogy a magyar fiúk a románok ellen majd kettőzött erővel küzdenek azért a 10-20 000 becsületes szurkolóért, akik pár száz antiszemita miatt nem lehetnek majd a helyszínen…

forrás:stop.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: