< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Drogbárót mosott tisztára Belgrád?

| Mobile | RSS

Drogbárót mosott tisztára Belgrád?

2013. január 12. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Az Interpol által is körözött Darko Saric miatt nem fog megbukni a kormány

Szerb politikusokat pénzelhetett le az Interpol által körözött drogbáró, Darko Saric. Ivica Dacic kormányfő alapos vizsgálatot és az érintettek letartóztatását helyezte kilátásba.

A három éve külföldön bujkáló bandavezérnek állítólag lefizetett embere volt a korábbi és a mostani kormányban is, akivel a napokban telefonon beszélt, ám egy külföldi hírszerző szolgálat lehallgatta őket – állítja a belgrádi média. A tisztségviselő kiléte egyelőre ismeretlen. Az esettel kapcsolatban Ivica Dacic kormányfő azt mondta, egyelőre nincsenek bizonyítékok, ám igen súlyos vádakról van szó, és ha kiderül, hogy a miniszterek valamelyike valóban kapcsolatban állt Sarictyal, azonnal le fogják tartóztatni. „Nem akarok olyan kormányt vezetni, amelynek tag­jait a drogbáró lefizette” – hangoztatta a szocialista politikus. Hozzátette, a kormánykoalíció szilárd, és nem bukik meg sem a koszovói platform, sem a korrupcióellenes harc, sem pedig a Saric-ügy miatt.

Sajtóhírek szerint az Európa legnagyobb kokainkereskedőjének tartott Saric, akit több külföldi titkosszolgálat is üldöz, veszélyeztetve érzi magát, ezért a feladást fontolgatja. Állítólag kész elárulni azon magas rangú tisztségviselők nevét, akik lehetővé tették számára, hogy a drogüzletből származó millióit szerbiai cégek és több ezer hektár vajdasági szántóföld felvásárlásával tisztára mossa. Ha nyilvánosságra kerülnek a kapcsolatai, az az elemzők szerint komoly politikai megrázkódtatásokhoz vezethet.

Az uruguayi hatóságok három éve foglalták le azt hajót, amely Saric megbízásából két tonna ko­kaint szállított Európába. A DEA amerikai drogellenes hivatal sürgetésére Szerbiában eljárás alá vonták, de belügyes kapcsolatai révén sikerült elmenekülnie. A több külföldi útlevéllel is rendelkező maffiavezér sokáig Dél-Afrikában bujkált, legutóbb pedig Svájcban látták, ahonnan újévkor megpróbált visszatérni a Balkánra.
forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 231 megnézve, 1 alkalommal mai nap |