< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újabb csoportos nemi erőszak Indiában

| Mobile | RSS

Újabb csoportos nemi erőszak Indiában

2013. január 13. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Újabb csoportosan elkövetett nemi erőszak tetteseit fogták el Indiában vasárnap. A történtek kísértetiesen hasonlítanak az egy hónappal ezelőtt Újdelhiben elkövetett, óriási felháborodást kiváltó esetre.

A rendőrség beszámolója szerint péntek éjjel egy 29 éves nőt erőszakoltak meg India északi részén. A gyanúsítottak közül hat férfit őrizetbe vettek, egyet pedig még keresnek.

Az áldozat autóbuszra szállt, hogy a férje családjához utazzon az észak-indiai Pandzsáb államba. Amritszár város közelében egy házba hurcolták erőszakkal, majd a busz sofőrje és öt férfi megerőszakolta. A brutális cselekmény után a fiatal nőt kirakták az út mentén, nem messze attól a falutól, ahol a férje szülei élnek.

December közepén egy 23 éves orvostanhallgató lányt erőszakolt meg és bántalmazott egy banda Újdelhiben egy autóbuszon. A nő két hét múlva belehalt belső sérüléseibe. Barátját is súlyosan bántalmazták, de ő túlélte az esetet. A fiatal párt a csoportos erőszak után kidobták a buszból, de előtte még letépték róluk a ruhát.

A decemberi esetnél az öt – 19 és 35 év közötti – vádlott között van a busz vezetője is, akinek felelnie kell bizonyos bizonyítékok eltűnéséért: a tett után állítólag elégette a nő ruháit, és megpróbálta alaposan kitakarítani az autóbuszt. Az ügy óriási felháborodást váltott ki Indiában, és nagy nemzetközi visszhangot is keltett. Indiában a tavaly hivatalosan bejelentett 24 206 nemi erőszakcselekménynek mindössze 26 százaléka végződött valamilyen ítélettel.

Origo / MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |