< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kiszivárgott levél: hazugságra kötelezik az igazgatókat? )))))) Carta de filtrado: Requerir mentira directores?

| Mobile | RSS

Kiszivárgott levél: hazugságra kötelezik az igazgatókat? )))))) Carta de filtrado: Requerir mentira directores?

2013. január 15. | 2 hozzászólás | Életképek/bulvár

Hiába ezért kényszerülnek rá, nem hivatkozhatnak a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatra idős dolgozóik elbocsátásakor az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó intézményvezetők – írta a Világgazdaság. Erre egy, a lap birtokába jutott levélben utasította őket a tárca közigazgatási államtitkára.

A VG birtokába jutott, Lengyel Györgyi aláírásával pénteken kiküldött levél az állami egészségügyi, az oktatási és a szociális intézmények fenntartóit, illetve a hozzájuk tartozó kórházak, rendelők, iskolák, idős- és gyermekotthonok vezetőit tájékoztatja a nyugdíjazással kapcsolatos eljárásrendről.

E szerint júliustól hivatalból mindazoknak szüneteltetni fogják a nyugdíját, akik bár nyugdíjjogosultak, az év közepét követően is szeretnének dolgozni. Az öregségi ellátást az illető számára csak akkor folyósítják újból, ha az érintett igazolja munkaviszonyának megszűnését. Az államtitkári útmutató szerint április 30-ig kell bejelenteni a nyugdíjfolyósítónak, ha valaki nyugdíjasként a közszférában dolgozik.

A közalkalmazottak felmentésének egyedi munkáltatói intézkedésen kell alapulnia, és azt „okszerű indoklással” kell ellátni. Abban azonban „kifejezetten kerülni kell” a kormányhatározatra való „tételes vagy tartalmi hivatkozásokat”, az EMMI közigazgatási államtitkárának véleménye szerint ugyanis a dolgozók felmentése nem közvetlenül a kormányhatározaton alapul.

„A felmentés indokaként kizárólag a közalkalmazott nyugdíjazásának tényét kell megjelölni” – áll az intézményvezetőknek kiadott ukázban.

Az intézményvezetőket ezzel konkrétan hazugságra kötelezi a tárca, hiszen maga az államtitkár fogalmaz úgy, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint nem szűnik meg automatikusan a nyugdíjkorúak jogviszonya, ugyanakkor a közszférában dolgozók kényszernyugdíjazásáról szóló kormányhatározat megtiltja, hogy költségvetési szerv nyugdíjkorú munkavállalót foglalkoztasson.

A kormány „kötőerővel rendelkező véleménye” alól a szaktárca szerint is lehet ugyan felmentést kérni, azzal kapcsolatban azonban olyan kitételeket jelöl meg, amelyek a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlenné teszik, hogy azzal bárki is éljen.

forrás:hvg.hu

Carta de filtrado: Requerir mentira directores?

Aún así obligados a no confiar en la jubilación forzosa de los trabajadores del sector público del Gobierno de los trabajadores de edad despedidos en las instituciones pertenecientes al Ministerio de directores de Recursos Humanos – por la economía global. Esta es una página en la posesión de la carta de instrucciones a la secretaria del ministerio de Estado.

La posesión VG, firmado por Polonia el viernes Györgyi envió cartas a la salud del gobierno, instituciones educativas y sociales, personal de mantenimiento y sus hospitales asociados, clínicas, escuelas, hogares de ancianos y niños, informar a los líderes de los protocolos de jubilación.

De acuerdo a cesar todo movimiento en julio será la pensión de los pensionistas que, si bien, a partir de mediados del año que quieren trabajar. La pensión de jubilación se paga sólo por la persona de nuevo, si se considera útil la terminación de la relación laboral. Instrucciones al Secretario de Estado del 30 de abril nyugdíjfolyósítónak ser declarado que ha retirado como un empleado del sector público.

El despido de empleados específicos de la acción del empleador público debe basarse en, y “motivos razonables” se proveerá. Más recientemente, sin embargo, “específicamente evitado” con el Gobierno sobre el “contenido sustantivo, o las referencias a”, el Secretario Permanente de la EMMI sostienen que el despido de los trabajadores no se basa directamente en la decisión del gobierno.

“La única razón para la destitución de Jubilación de Empleados Públicos de hecho llevará la indicación” – se ukase de la institución líderes emitieron.

Los líderes institucionales en esta mentira en particular requiere el ministerio, como su Secretario de Estado dice que el estado de los funcionarios públicos en la Ley no se detiene automáticamente el estado de la edad legal de jubilación, mientras que la jubilación del sector público obligatorio por decisión del Gobierno prohíbe los organismos públicos de los trabajadores en edad de jubilación emplear.

El gobierno de la “opinión vinculante” del ministerio, así como para solicitar la dispensa, sin embargo, en relación con las cláusulas como ser en la práctica casi hacen que sea imposible vivir con nadie.
Fuente: hvg.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |