< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Brutális benzinárak jöhetnek ))))Brutal precios de gasolina vienen

| Mobile | RSS

Brutális benzinárak jöhetnek ))))Brutal precios de gasolina vienen

2013. január 19. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Az “ébredő sárkány”, azaz az erőtelesebben növekvő kínai gazdaság nagyobb energiaigénye érezhetően megemelheti a világ idei olajfogyasztását, ami nem marad hatástalan az árakra, ha a kínálat – ahogy az most látszik – nem tudja követni a keresletet.

A begyorsuló kínai gazdaság megugró energiaigényére számít az OECD-országok energiaügyi tanácsadó szervezete, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) – jelentette a CNBC. Az IEA erre hivatkozva napi 90,8 millió hordóra emelte a világ 2013-as fogyasztására adott előrejelzését, ami 240 ezer hordóval magasabb a szervezet korábbi prognózisánál. A kereslet ezzel egy százalékkal haladná meg a 2012-est. A kínai igények mellett az északi féltekén tapasztalható hideg tél is hozzájárul a nagyobb fogyasztáshoz. Az IEA már decemberi előrejelzésében is az olajpiac radikális átalakulásáról értekezett, amely azt jelenti, hogy a kereslet erőteljesen elmozdul a nyugati országoktól Ázsia felé.

Ezt most egy újabb figyelmeztető “képlettel” egészítették ki, amit az összekuporodó tigris és rejtőzködő sárkány képben foglaltak össze. Ez azt jelenti, hogy az emelkedő kínai olajkereslet találkozik a visszaeső szaúd-arábiai kínálattal. Hirtelen feszesebbnek látszik a piac, mint gondoltuk – derül ki az IEA közleményéből. Kína viszonylag lanyha GDP-növekedése váratlanul gyorsult, míg Szaúd-Arábiában csökkent a kitermelés a 2012-ben elért 30 éves csúcshoz képest.

Azért ne siessünk!

Korai lenne ugyanakkor kijelenteni, hogy visszatértek a pénzügyi válság előtti idők, azaz a kereslet vezérelte piac. Mind a kínai kereslet, mind a szaúdi kínálat túl komplex összetevőkön alapszik ahhoz, hogy a jelenlegi fejlemények alapján trendfordulóról beszélhessünk – vélik az IEA szakemberei. A jelenlegi folyamatok gyorsan elröppenő tényezőkön is alapulhatnak.

Az olaj határidős tőzsdei jegyzései emelkedtek a múlt héten, amikor Szaúd-Arábia jelezte, hogy 700 ezer hordóval, napi kilencmillió hordóra csökkentette kitermelését az elmúlt két hónapban. Mindez azonban nem a világpiaci ár alakulásával függ össze, hanem az időjárással. Az elemzők sokszor megfeledkeznek arról, hogy a közel-keleti ország saját termelésének legnagyobb fogyasztója. Ha kevesebbet használják a légkondicionálókat vagy karbantartás miatt visszaesik a finomítók olajfelhasználása, az visszavetheti z olajtermelést.

Az amerikai standard kőolajfajta jegyzése péntek reggel kissé emelkedett, és hordónként 95,64 dolláron kötött ki. A londoni Brent hordójáért szintén kis drágulás után 111,26 dollárt kellett adni. Az olajpiac ezzel dacolt az amerikai valuta némi erősödésével, amely árcsökkenéshez szokott vezetni.

forrás:napi gazdaság.hu

Brutal precios de gasolina vienen

El “Despertar del Dragón”, que es la fortaleza de la economía china aumentó la demanda más fuerte aumento de energía aumentan significativamente el consumo de petróleo en el mundo este año, lo que no deja de tener efecto en los precios cuando la oferta – como ahora parece – no puede seguir a la demanda.

La economía china espera se hizo más rápido aumento de la demanda energética en los países de la OCDE, la energía de asesoramiento organización, la Agencia Internacional de Energía (AIE) – dijo en CNBC. La referencia de la AIE de 90,8 millones de barriles por día aumentó el consumo de 2013 Pronóstico del mundo de 240 mil barriles, lo que es superior a lo previsto inicialmente en la organización. La demanda supera el uno por ciento de la tarde 2012. Las alegaciones de China en el hemisferio norte fríos inviernos experimentados contribuir a un mayor consumo. La AIE ha pronosticado en diciembre, el mercado del petróleo, tiene una transformación radical, lo que significa que la demanda está fuertemente desplazado de los países occidentales a Asia.

Esto está advirtiendo de una nueva “fórmula” se han añadido a acurrucarse por el tigre y el dragón oculto imagen dejarlo. Esto significa que el aumento de la demanda de petróleo de China se encuentra con una caída de la oferta en Arabia Saudita. De repente, el mercado parece estar más apretado de lo que pensábamos – de acuerdo con un comunicado de la AIE. China es el crecimiento del PIB se aceleró inesperadamente relativamente débil, mientras que en Arabia Saudita redujo la producción en 2012 alcanzó un máximo de 30 años.

No apurara

Sin embargo, sería prematuro decir que ya en la época anterior a la crisis financiera, impulsada por la demanda de mercado, es decir. La demanda china y la oferta es demasiado complejo para los ingredientes a base de Arabia Saudita a la tendencia actual de la evolución de hablar acerca de turno – los expertos de la AIE cree. El proceso actual puede basarse en factores rápidamente fugaces.

Los futuros del petróleo subieron las cotizaciones de la semana pasada cuando Arabia Saudita indicó que 700 mil barriles, nueve millones de barriles por día redujeron el rendimiento de los últimos dos meses. Sin embargo, esta no es la evolución del mercado de los precios mundiales relacionados con, pero con el clima. Los analistas a menudo olvidamos que el mayor consumidor del país de Oriente Medio, de su propia producción. Si se utiliza menos para el mantenimiento de equipos de aire acondicionado o disminución en el uso de las refinerías de petróleo, el aceite puede impedir su producción.

El tipo estándar americano de petróleo crudo subieron ligeramente el viernes por la mañana cotizaciones y terminó en 95,64 dólares por barril. En Londres, el crudo Brent de barriles más caros para su pequeño también tenía que dar después de los 111,26 dólares. El mercado del petróleo desafiaron con una apreciación de la moneda de EE.UU., lo que suele conducir a la erosión de precios.

Fuente: Diario gazdaság.hu

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |