< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: ABCÚG Svájci zsozsó, svájci bicska Mátyás Győző jegyzete

| Mobile | RSS

ABCÚG Svájci zsozsó, svájci bicska Mátyás Győző jegyzete

2013. január 21. | hozzászólás | Közélet

Azért a nemlétező oligarchák, a Közgéptársaság nagy NERtesei körében lehet most némi nyugtalan értetlenség, hogy már megint mit találtak ki a haverok ott a politikai biznisz tetején. Még hogy megadóztatják a Svájcba kisíbolt zsozsónkat! Hát ugye – gondolhatja megannyi Kaya Ibrahim fedőnevű offshore illető –, pont azért vittük ki a pénzt, mert a saját maffiánk módszereit és szavahihetőségét mi ismerjük legjobban.
Bár éppen ezért tulajdonképpen nincs is meglepő abban, hogy még az övéiket is le akarják nyúlni. A szoci tolvajokat nyilván nem érte felkészületlenül a bejelentés, hiszen ők a gengváltás óta számítottak arra, hogy most kissé csesztetve lesznek. Nyilván már régen kiépítették a százszoros áttételen keresztül működő, felderíthetetlen konspirációs „párnacihát”, amibe eldugták a lét. Az egyik politikai oldalhoz sem kötődő spílerek meg röhögnek egy jót az egész akción, és legfeljebb továbbutalják a zsozsót Szingapúrba vagy a Man-szigetre. (Bár ők lehetnek kisebbségben, mert Magyarországon baromi sokat lopni azért leginkább még mindig politikai hátszéllel lehet.

Azok pedig, akik teljesen legális, itthon adózott jövedelmüket menekítették ki a matolcsyzmus tündérmesei világa elől, nos ők meg káromkodnak, hogy ezektől már sehol sincs nyugta az embernek.

Azt persze mindenki sejti, hogy ebből a nagy garral bejelentett tervből vélhetőleg semmi sem lesz. Ez az „ide a zsozsót, de azonnal” mentalitás nem fogja meghatni a svájci hatóságokat. Az ilyen helyzetre vonatkozóan is léteznek nemzetközi egyezmények, amelyeket be kell tartani, procedúrák, amelyeket végig kell járni. „Svájccal 1942-ben kötöttünk a kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásáról egyezményt; ezt váltotta fel az 1982-ben kötött megállapodás, amely a mai napig hatályban van. Ebből az egyezményből hiányzik az információcserére vonatkozó cikkely”, vagyis Svájc nem köteles kiadni a betétesek nevét. Még jó. Éppen a banktitok intézményére alapul a szektor oly sokra tartott respektusa.

Ráadásul a külföldön elhelyezett anonim bankbetétek kamata utáni adó 35 százalékos, és ennek 75 százalékát megkapja a magyar állam. Itt tehát nem ér bennünket különösebb veszteség.

Csakhogy a magyar kormány illegális pénzre vadászik. És e tekintetben nagyon egyet is értek vele, én is azt mondom, hogy a lopást büntessük, a lopott zsozsót pedig konfiskáljuk. Annál is inkább kedvelném ezt a metódust, mert így lehetne rövid úton megszabadulni szinte a teljes magyar politikai osztálytól. Ami minden értelmes további lépés előfeltétele volna.

Ámde azt először bizonyítani kellene, hogy a külföldre síbolt vagyon illegális tevékenységből származik. Ami időigényes, macerás munka. Így először meghirdették az amnesztiát az illegális jövedelmekre, de a szürke zóna császárai csak 67 milliárd forint összegű vagyont hoztak vissza az országba, ami a 10 százalékos adóval 6,7 milliárd forint adóbevételt eredményezett. „Ez az összeg azonban jócskán elmarad attól, amit a kormány várt, hiszen a kabinet azzal számolt, hogy az adóamnesztia keretében 1000 milliárd forint kerül vissza Magyarországra. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint legkevesebb 1000 milliárd forint van még külföldön.”

Ha a mézesmadzag elszakad, jön a fenyegetés.

Na de ennél a verbális izmozásnál már az is hatékonyabb lenne, ha nem apróznánk el a dolgot, hanem lerohannánk Svájcot, és mellékbüntetésként kifosztanánk a bankokat.
Könyörgöm: nem ilyen „add ide a homokozó lapátot, vagy hívom a bátyámat” modorban kell fenyegetőzni a titkosszolgálatok bevetésével. Hanem éppen fordítva, csendben és szorgosan munkálkodni azon, hogy a szervek felderítsék, hány olajszőkítőnek kábítószerkirálynak vagy lánykereskedőnek van Svájcban betétje, azoknak mi a pontos számlaszáma, s mi a számlatulajdonos szeretőjének kosármérete. És akkor, de csakis akkor lehet tellvilmosozni a sok Gessler-bankárral.

Persze gyanítom, inkább belső használatra szánt hangulatkeltés ez az egész hangoskodás, lehet hergelni a népet a gazdagok, a bankárok meg a pirézek ellen.

Hiszen kiötlői valószínűleg jól tudják, hogy a terv kivitelezésébe úgyis beletörne a svájci bicskájuk.
forrás:168. hu

Leave a Reply 289 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: