< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Január végéig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét

| Mobile | RSS

Január végéig kell befizetni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét

2013. január 22. | 1 Hozzászólás | nébih

2013. január 31. a befizetési határideje a 2012. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének. A fizetési értesítő a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapjának bevallási felületén érhető el. Az eddigi tapasztalatok alapján különösen fontos, hogy utalás előtt ellenőrizzék a bankszámlaszámot, valamint, hogy a 2013. évre vonatkozó díj bevallására csak áprilistól lesz lehetőség.

A felügyeleti díj második részletét a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára kell utalni. Az előző időszakban több ügyfél is tévesen a NÉBIH normál számlaszámára teljesítette a fizetést, ezért fontos, hogy utalás előtt ellenőrizék a bankszámlaszámot. Az elkülönített számlára kizárólag az élelmiszerlánc-felügyeleti díj utalása lehetséges, ezért arra igazgatási szolgáltatási díjra (például húsvizsgálati díj, kisparcellás fajtakísérleti díj, laborvizsgálati díj stb.) vonatkozó utalást NE indítsanak.

A 2013. évi felügyeleti díj bevallás elkészítésére 2013. április 1-jétől nyílik lehetőség. Ezen időpontig kizárólag a 2012. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás esetleges pótlását tehetik meg az online rendszerben.

Az előző bevallási időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy az ügyfelek sok esetben nem a megfelelő számlaszámra teljesítik fizetési kötelezettségüket. Emellett továbbra is komoly problémát jelent a bevallási felületen a megfelelő módon történő adatszolgáltatás. Az utalás közlemény rovatában mindenképp fel kell tűntetni az aktuális bizonylatszámot, és a bevalló adószámát, vagy adóazonosító jelét.
A zökkenőmentes ügyintézés érdekében a NÉBIH felügyeleti díj ügyfélszolgálata munkanapokon, hivatali ügyintézési időben megnövelt létszámmal áll ügyfelei rendelkezésére a már ismert elérhetőségeken:
Telefon: 06-1/336-9024,
E-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu
Web: http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/felir

2013. január 22.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Felügyeleti Díj és Forgalmazói Ellenőrzési Igazgatóság

Leave a Reply 293 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: