< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Visszaveszi Orbán a polgármesterek jutalmát

| Mobile | RSS

Visszaveszi Orbán a polgármesterek jutalmát

Orbán azt várja a fideszes polgármesterektől és alpolgármesterektől, hogy fizessék vissza az év végén kapott jutalmukat, vagy fordítsák jótékonysági célra az általuk vezetett településen.

A miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat – írta a szerdai Blikk.

A napilap cikke szerint Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató a Fidesz választókerületi elnökeinek azt írta: “Kérjük szíves és gyors közreműködéseteket abban, hogy a miniszterelnök határozott kérése minden településen érvényesüljön: a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse azt vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra, az általa vezetett településen.”

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A kormányfői kérés azonban bővebb kört érinthet, mivel a kisebb városokban kiosztott extrapénzre is kiterjed.

A Blikknek Kocsis Máté azt mondta: abban a reményben írták ezt a levelet, hogy mindenki vissza fogja fizetni a jutalmat, akik nem, azok számolhatnak a következményekkel. Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva – tette hozzá.
forrás:origo.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |