< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Ismét helyben a „nagyadózók”

| Mobile | RSS

Ismét helyben a „nagyadózók”

2013. január 25. | 1 Hozzászólás | Nav

A dél-alföldi régióba 37 „nagyadózó” tért vissza, melyek a régió nettó árbevételének 25,7%-át adják. A régióban foglalkoztatottak mintegy 9,9%-át ők alkalmazzák, és a nettó társasági adó 31,9%-át teljesítik a központi költségvetés felé.
2013. január 1-jétől jogszabályváltozás következtében megszűnt a NAV Kiemelt Adózók és Ügyek Igazgatósága, melynek következtében a „nagyadózók” – azaz az olyan gazdasági társaságok, melyek adóteljesítménye a besorolást megelőző adóévben elérte vagy meghaladta a 3,25 milliárd forintot – visszakerültek a székhelyük szerint illetékes adóigazgatóságokra. Ettől az évtől kezdve a „nagyadózók” adóztatása helyben történik, ezért a héten a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának és a megyei adóigazgatóságainak vezetése közös találkozóra hívta az érintett cégek képviselőit, vezetőit Szegeden, Kecskeméten és Békéscsabán. A találkozók célja az volt, hogy az adóhatóság segítse a cégek visszailleszkedését a megváltozott adózói környezetbe, az esetlegesen felmerülő problémák, kérdések megoldását lehetőség szerint felgyorsítsák, orvosolják, a zökkenőmentes átállást szavatolják.
Megyei bontásban:
Bács-Kiskun megyébe 17 cég tért vissza, melyek a megye nettó árbevételének 18,3%-át adják. A megyében foglalkoztatottak mintegy 7,1%-át ők alkalmazzák, és a nettó társasági adó 12,7%-át teljesítik a központi költségvetés felé.
Békés megyébe 4 cég tért vissza, melyek a megye nettó árbevételének 12,4%-át adják. A megyében foglalkoztatottak mintegy 8,6%-át ők alkalmazzák, és a nettó társasági adó 13,9%-át teljesítik a központi költségvetés felé.
Csongrád megyébe 16 cég tért vissza, melyek a megye nettó árbevételének 40,2%-át adják. A megyében foglalkoztatottak mintegy 13,9%-át ők alkalmazzák, és a nettó társasági adó 56,1%-át teljesítik a központi költségvetés felé.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága


Jegyinák Attila
sajtóreferens

darafig.titkarsag@nav.gov.hu

Leave a Reply 2093 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: