< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szilvásy nem adott semmilyen megrendelést

| Mobile | RSS

Szilvásy nem adott semmilyen megrendelést

2013. január 25. | 1 Hozzászólás | Közélet

Semmit nem “rendelt meg” a titkosszolgálatokat annak idején felügyelő Szilvásy György miniszter Portik Tamástól – mondta lapunknak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke. Molnár Zsolt ezzel a Heti Válaszban megjelent, a Portik-ügyben Szilvásy szerepét firtató cikkre reagált.

A volt titokminiszter a minap közölte, hogy jogi lépéseket fontolgat a lap ellen a cikk valótlanságai miatt.

A Heti Válasz és a Magyar Nemzet is arról írt: Laborc Sándor, a volt Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori vezetője többször is találkozott Portik Tamással, azért, hogy – mint a lapok valószínűsítették – Portik gyűjtsön vagy gyártson a Fideszre nézve terhelő információkat. A célszemélyek állítólag a Kósa Lajos-, Rogán Antal- és Lázár János-szintű pártvezetők voltak.

Mindezt azonban Szilvásy mellett Laborc is tagadta. Az egykori “olajos” vállalkozó Portikot alvilági leszámolásokkal gyanúsítják. Molnár Zsolt egyébként a jobboldali újságokban megjelent további részletekkel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy “ezek a kérdések titokkörbe tartoznak”, vagyis nem beszélhet róluk, de a titkosság fenntartásának szükségességéről kikérte az NBH-jogutód Alkotmányvédelmi Hivatal állásfoglalását.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: