< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tüntetők és rendőrök csaptak össze Többen meghaltak és több százan megsebesültek a szuezi tüntetéseken

| Mobile | RSS

Tüntetők és rendőrök csaptak össze Többen meghaltak és több százan megsebesültek a szuezi tüntetéseken

Öten meghaltak és több százan megsebesültek péntek este az egyiptomi Szuez városában az éppen két éve kezdődött forradalom eredményeivel elégedetlen tüntetők és a kivezényelt rendőrök közötti összecsapásokban.

Kórházi források öt halottról tettek említést, de vannak olyan jelentések, amelyek hét halottról szólnak, s egyikük állítólag rendőr. Mindnyájan lőtt sebeikbe haltak bele.

A zavargásokban 280 civil és 55 rendőr sérült meg, egyeseknek közülük válságos az állapota, ezért nem kizárt, hogy tovább fog emelkedni a halálos áldozatok száma.

Az összecsapások egy szuezi kormányzati épületnél zajlottak. Az új hatalom politikájával elégedetlen tüntetők több kísérletet tettek az épület ostromára, de minden alkalommal a rendőrök kemény ellenállásába ütköztek. Sikerült viszont felgyújtaniuk az épületet. Szemtanúk szerint a rendőrök tüzet nyitottak a tüntetőkre, miután a tömegből lövéseket adtak le rájuk.

A forradalom második évfordulóján kormányellenes megmozdulások voltak Kairóban, Iszmailíjában és más városokban is. A tüntetők a Mohamed Murszi elnököt támogató iszlamista Muzulmán Testvériség több irodáját felgyújtották.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |