< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Büntetőfeljelentésre készül a Jobbik az E.ON-ügyletben

| Mobile | RSS

Büntetőfeljelentésre készül a Jobbik az E.ON-ügyletben

2013. február 1. | hozzászólás | Közélet

Büntetőfeljelentésre készül a Jobbik az E.On méregdrága visszavásárlása miatt – közölte Volner János frakcióvezető-helyettes pénteken.

Sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 875 millió eurós keretösszeggel vételi megbízást adott az MVM közgyűlésén az E.On Földgáz Trade és az E.On Storage megvásárlására.

Mivel ez az összeg jelentősen meghaladja az érintett vállalatokra vonatkozó 40, illetve 300 milliós értékbecslést, Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte, a kormánytöbbség azonban sem a bizottsági ülés összehívásához nem járult hozzá, sem az Országgyűlés ellenőrző funkciójának gyakorlását nem tette lehetővé.

“Bár a stratégiai ágazatok visszavételével a Jobbik egyetért, ám nincs magyarázat arra, a kilátásba helyezett vételár miért haladja meg többszörösen a becsült cégértéket. Ezért a Jobbik figyelmezteti az ügylet résztvevőit, hogy a magas, korrupcióra gyanút adó vételár miatt büntetőfeljelentést fog tenni, és az ügyletben résztvevő személyek büntetőjogi felelősségre vonását fogja kezdeményezni” – közölte Volner.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: