< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Benedek: El kell felejteni, hogy mi volt eddig

| Mobile | RSS

Benedek: El kell felejteni, hogy mi volt eddig

2013. február 2. | 3 hozzászólás | Sport

A magyar pólóválogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor a románok elleni siker után azt mondta: egy meccset ma már így kell megnyerni, ahogyan a magyarok 9-8-ra megnyerték a debreceni Világliga-mérkőzést. A parádéző kapus Decker Attila aranyérmektől beszél, a mezőny legjobbja, Varga Dániel pedig borzasztó elmúlt hetet emleget.

Magyarország-Románia 9-8

“Nem izgultam, ha most izgulnék, nem tudom, mi lenne velem egy világversenyen. A meccs hangulata és lefolyása aztán felpörgette bennem az adrenalint a mérkőzés végére” – kezdte értékelését a DigiSport Televíziónak Benedek Tibor. “Jól tudjuk, hogy ilyen mérkőzéseken fogunk felnőni és erősödni. A román csapatot hiba lett volna lebecsülni, de egy meccset ma már így kell megnyerni. Ha jó állapotban vagy, akkor azért, ha nem vagy jó állapotban, akkor azért.”

A szövetségi kapitány hozzátette: el kell felejteni, hogy mi volt eddig. “Aki a régi csapatra gondol, és most 20 éves, az mindössze 5 éves volt, amikor az előző együttes korszaka elkezdődött. Ez most egy új csapat új fejezete. Lépésről lépésre próbálunk előre menni.”

A remekül védő Decker Attila a többiekkel ellentétben kipihenten készülhetett a debreceni találkozóra: “Én nem utaztam Oroszországba, és ez jól is jött ki. Nagy Viktor védett végig a volgográdi meccsen, de nem is akárhogyan. Elfáradt, mert még utaztak is egy nagyot, én pedig a Szolnoknál tudtam edzeni, kipihentem magam, beugrottam, és hoztam, amit tudtam.”

A kapus szeretne tornákat nyerni az együttessel: “Nehéz meccs volt, mert a fiúk fáradtak voltak, de ha belőjük a fórokat, akkor 4-5 góllal nyerünk. Mivel itt nincsenek cserék, aki beugrik, annak jól kell játszania. Az a célunk, hogy mindig aranyat nyerjünk, erre törekszünk” – fogalmazott szintén a DigiSportnak Decker Attila.

Varga Dánielt a meccs legjobbjának választották. “A díj eltörpül amellett, hogy nyerni tudtunk. A mostani siker még nagyobb boldogság, mint az oroszok elleni győzelem, mert most rosszul játszottunk, nem volt két perc egyfolytában, amikor jól ment volna a játék. Borzasztó héten vagyunk túl, de a fő célunk a hat pont volt, ezért elégedett vagyok. Látszott, hogy van hová fejlődnünk. Sok olyan hibát követtünk el, ami a kezdeti időszakból adódik. De egész egyszerűen elfáradtunk.”

forrás:origo.hu

Leave a Reply 390 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: