< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Nagy eső, nagy hó, jég és zivatar: ez várható a napokban

| Mobile | RSS

Nagy eső, nagy hó, jég és zivatar: ez várható a napokban

2013. február 2. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton meghaladhatja a 20 mm-t a lehulló eső mennyisége, néhol zivatar is kialakulhat. Vasárnap egyre többfelé már havazni fog, ezzel egy időben ismét viharossá fokozódhat a szél.

Az OMSZ elsőfokú, citromságra figyelmeztetést adott ki nyolc megyére. Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves, illetve Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyében jelentős mennyiségű, akár a 20 mm-t is meghaladó mennyiségű eső eshet, illetve több helyen viharosság fokozódhat a szél. A nap második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Nyugat-Dunántúlon 70 km/h körüli vagy fölötti lökés is lehet. Délutántól elsősorban az ország délnyugati, déli részén néhol zivatar is létrejöhet, amit esetleg jég vagy hódara kísérhet.
Forrás: met.hu

Többfelé várható jelentős csapadék az országban várhatóan egy délnyugati-északkeleti tengely mentén. A mai 24 órás csapadékösszeg főként délnyugati, nyugati, illetve az északkeleti megyékben területi átlagban 20 mm körül vagy akár afölött alakulhat. Szombat estétől, késő estétől előbb a dunántúli hegyekben és az Alpokalján később már másutt is havas eső, majd később hó váltja az esőt. Az alacsonyabban fekvő területeken (kb. 200-250 m alatt) szombaton számottevő friss hó megmaradása nem valószínű.

Vasárnap

Túlnyomóan borult idő lesz, majd délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Jelentős mennyiségű csapadék várható: eső, havas eső, havazás egyaránt várható. Az északnyugati sokfelé szél megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb és legmagasabb értéke egyaránt -1, +3 fok között alakul.

Hétfő

Többnyire erősen felhős lesz az ég, főként délen azonban felszakadozhat, elvékonyodhat a felhőzet. Északon eső, havas eső, havazás előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

Kedd

Többnyire erősen felhős lesz az ég, főként délen azonban felszakadozhat, elvékonyodhat a felhőzet. Északon elszórtan eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 10 fok között alakul.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 286 megnézve, 1 alkalommal mai nap |