< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Miről árulkodik a hajstílusod?

| Mobile | RSS

Miről árulkodik a hajstílusod?

2013. február 4. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Dúsítjuk, göndörítjük, átszínezzük, regeneráljuk, és ha úgy tartja kedvünk, levágatjuk. Rengeteget foglalkozunk a hajunkkal, abba azonban csak ritkán gondolunk bele, hogy az általunk választott hajstílus nemcsak az aktuális hangulatunkról, de a személyiségünkről is árulkodik. Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek a Life.hu-n.

Tanácstalanul téblábolunk a tükör előtt. Valami új kellene, valami más. Talán az lenne a legjobb, ha rövidre vágatnánk. Vagy mi lenne, ha a hossza maradna, de szőkére festetnénk? Olyan régóta vágyunk rá, miért is ne? Á, talán mégsem kellene túlvariálni, még a végén beszólnának miatta a többiek. Na jó, egy dauert azért kérhetnénk bele, így legalább egy délutánra más lenne. Ismerős a gondolatmenet, ugye? Hát igen,a hajstílus kiválasztása nem gyerekjáték.

Thinkstock

Bár a Life.hu már megmutatta 2013 trendjeit, húzós menet ez is, ahogy a ruhavásárlás. Képesek vagyunk akár hosszú órákat agyalni rajta, milyen legyen, sőt, van, hogy hetekig azon kattogunk, melyik állna jobban, máskor viszont elég egy megérzés, hogy tudjuk, melyik a tökéletes választás. Aztán befészkeljük magunkat a fodrászszékbe, átadjuk magunkat az élménynek, és másnap elégedetten zsebeljük be az új frizurának járó bókokat. Amikor pedig a választás okairól kérdeznek minket, spontán jön a válasz: egy régi álom, egy kedvenc sorozat, a vágy, hogy hasonlítsunk arra a színésznőre, a barátnőink véleménye, vagy a férjünk kívánsága terelt minket a cél felé. Azt viszont gyakran nem is tudatosítjuk, hogy van valami, ami kivétel nélkül mindegyikünk hajviseleti stílusát meghatározza: a személyiségünk. Bármilyen szokatlannak is tűnik a gondolat, az általunk hordott hajstílus nagymértékben tükrözi a személyiségvonásainkat.
hirdetés

Thinkstock

Kíváncsi vagy a részletekre? Íme, a 4 legtipikusabb tényező a hajaddal kapcsolatban, ami rólad mesél.

1. Hossz
A haj hossza adottság, az viszont már a mi döntésünk, hogy megtartjuk e, vagy inkább rövidre vágatjuk. A hosszú haj megfontoltságról árulkodik, és egyúttal azt is jelzi, hogy viselője elég precíz ahhoz, hogy kézben tudja tartani a dolgokat. A rövid frizurát inkább a vagányabb csajok csípik, akik szeretik, ha a hétköznapi rutint megtöri egy csipetnyi, még könnyen kezelhető vidámság.

2. Egyenes vagy göndör?
A hajvasalásért rajongó nők a komoly, klasszikus stílus kedvelői, akik amellett, hogy kényesen ügyelnek a külső-belső harmóniájukra, képesek könnyedén venni a hétköznapi akadályokat is. A göndör fürtök, nagyobb loknik pajkos, kíváncsi természetre utalnak, ez a stílus a kacérabb csajok asztala.

3. Szín
Festeted a hajad? Tudtad, hogy a szőke szín huncutságot, barátságos jellemet, ártatlanságot sugall? Ezzel szemben a vörös nemcsak csábításra sarkall, de a változatosságra való igényt és az ehhez szükséges magabiztosságot is jelzi. A fekete szín választása titokzatosságra utal, a barna pedig nemcsak harmonikus személyiséget, de a nyugalomra való igényt is tükrözheti.

Thinkstock

4. És hogy hordod?
Mindegy, mi miatt kontyolod, a szigorúan feltűzött haj konzervatívabb nézetekről, kicsit az élet dolgaihoz való merevebb hozzáállásról árulkodik. A laza konty már engedékenyebb: a mókás, lazábbattitűddel rendelkező csajokhoz áll közel. A lófarok inkább spontaneitásról, rugalmasságról vall, az egyéb kiegészítők (csatok, pillangós cuccok, strasszok, hajpánt) pedig az újdonságra vágyó, bohókásabb jellemeknek jönnek be.

forrás:life.hu

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |