< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Praktiker kivonul Törökországból

| Mobile | RSS

Praktiker kivonul Törökországból

2013. február 11. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A Praktiker német barkácsáruházlánc kivonul Törökországból, és ottani leányvállalatát, amely kilenc áruházzal rendelkezik, fizetésképtelenné nyilvánítja. Praktiker Magyarország hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a Praktiker AG részéről nincs napirenden olyan döntés, amely a társaság 21 magyarországi üzletegységének sorsát negatívan befolyásolná.

A Praktiker nem engedheti meg magának, hogy egy leányvállalat tartósan veszteséget termeljen – közölték hétfőn a hamburgi cég központjában. Az összes többi országban a Praktiker kielégítő módon fogja tudni javítani hatékonyságát – tették hozzá.

A közleményből kiderül, hogy a törökországi leányvállalatot nem sikerült egyetlen befektető számára sem értékesíteni. A csődeljárás során az egyes áruházakat árukészletükkel egyben vagy darabonként akarják értékesíteni.

Törökország különleges eset

A Praktiker az európai barkácsáruház-piac vezető vállalatai közé tartozik. Az első üzletet 1978-ban, Luxemburgban nyitották. Jelenleg kilenc országban van jelen, összesen 441 egységgel. A konszern által foglalkoztatottak száma meghaladja a 20 ezer főt.

A Praktiker Magyarország hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a Praktiker AG részéről nincs napirenden olyan döntés, amely a társaság 21 magyarországi üzletegységének sorsát negatívan befolyásolná. Ahogy a Praktiker AG németországi illetékesei is nyilatkozták, Törökország egészen különleges esetet jelent a nemzetközi portfólióban.

Mint írják, minden más országban – így Magyarországon is – a struktúrák és a folyamatok átalakításával, valamint a költségek további csökkentésével kielégítően lehet javítani a gazdaságosságot. A veszteséget halmozó Törökország leválasztása a láncról lehetőséget teremt más “Praktiker-országok”, például Magyarország számára.

Magyarországon az 1998 óta folyamatosan terjeszkedő társaság 30 milliárd forintos nettó forgalmat ért el a hazai piacon a 2011-es üzleti évben. A foglalkoztatottak száma eléri az 1300 főt.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |