< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újabb havazás és kemény fagy is jön a héten

| Mobile | RSS

Újabb havazás és kemény fagy is jön a héten

2013. február 11. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A héten folytatódik a borús, csapadékos idő, többfelé várható hószállingózás, havazás. Helyenként akár -10 fokig is lehűlhet a levegő, míg néhol nappal 8 fok is előfordulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap országos, középtávú előrejelzéséből.

Mint kifejtették: hétfőn az északi tájak kivételével csökken a felhőzet és néhány órára a kisüt a nap. Ugyanakkor délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, de estig számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül, Észak-Dunántúlon időnként várhatóan meg is erősödik. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 Celsius-fok között valószínű, de a déli országrészben helyenként mínusz 10 fok alatti értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és 3 fok között várható.
Infinety network
Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat-Dunántúlon ismétlődő havazás, helyenként ónos eső várható. Máshol elszórtan átmeneti ónos eső után esőre van kilátás, de északon kezdetben havazás ígérkezik. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet -10 és -1 fok között valószínű, míg a nappali maximumok a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol 2 és 7 fok között alakulhatnak.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon további ismétlődő havazás valószínű, máshol szórványosan várható eső, zápor. Többfelé megélénkülhet, a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol 3 és 9 fok között várható.

Csütörtökön szórványosan valószínű kisebb csapadék: nyugaton inkább hó, keleten inkább eső várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3 és 2 fok között, míg a nappali csúcsértékek a Dunántúlon -1 és 3, máshol 3 és 8 fok között alakulhatnak.

Pénteken néhol kisebb csapadék, eső, hó, egyaránt előfordulhat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet. A minimumhőmérséklet -7 és 1 fok között várható, míg a maximumok 1 és 6 fok között alakulhatnak.

Szombaton többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Az északi szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakulhat.

Vasárnap felhős időre van kilátás, néhol hószállingózásra is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. Vasárnap a leghidegebb órákban -7 és -2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali csúcsértékek várhatóan -1 és 4 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |