< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kilenc új rendőrőrs lesz Pest megyében

| Mobile | RSS

Kilenc új rendőrőrs lesz Pest megyében

2013. február 14. | hozzászólás | Közélet

Kilenccel bővül a Pest megyei rendőrőrsök száma az év első felében egy átfogó programnak köszönhetően. A jászkarajenői létesítményt már fel is avatták.

A főkapitányság vezetősége a települési önkormányzatokkal és a helyi rendőrkapitányságokkal összefogva látott hozzá az úgynevezett “őrsprogramhoz”, amelynek célja a közbiztonság javítása, a bűnmegelőzés, illetve a lakosság biztonságérzetének erősítése a megye távoli pontjain is.

Az új egységek közül az első a három megye határán fekvő jászkarajenői. Az MTI értesülése szerint az ott dolgozó 12 rendőr a szomszédos Törtelen és Kőröstetétlenen is 24 órás szolgálatot lát majd el, így remélhetőleg sikerül visszaszorítani a külterületeken, illetve a tanyavilágban az utóbbi években elszaporodott lopásokat és egyéb bűncselekményeket. Jászkarajenőn korábban is működött rendőrőrs, de 2007-ben bezárták.

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke azt közölte, hogy pénteken Ócsán is rendőrőrsöt avatnak, az elkövetkező időszakban pedig Acsán, Budakalászon, Dunavarsányban, Isaszegen, Kiskunlacházán, Letkésen és Zsámbékon kezdi meg működését egy-egy új rendőri egység.

forrás:népszava online .hu

Leave a Reply 319 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: