< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Orbán emberei feszítették ki az aljas molinót

| Mobile | RSS

Orbán emberei feszítették ki az aljas molinót

2013. február 15. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Budapest – Szembeköpné azt, aki lecsürhézi az éhségmenet tagjait – ezt Tóth Imre mondta az ATV Egyenes Beszédben. Közben kiderült, hogy az aljas molinót a magát Civil Összefogás Fóruma nevű Fidesz-közeli szabadcsapat feszítette ki a Kossuth Téren. Csupa kipróbált régi mozgalmár alapította ezt az Orbán szabadságharcát a testével védő szervezetet.

Hogy ki engedélyezte a Kossuth téren egy ilyen mocskos, pökhendi és arrogáns felirat kifeszítését, azt hivatalosan még nem lehet tudni. A Városszíve blog egy munkatársa mindenesetre fotókat is készített a molinó kifeszítéséről, amelyekből kiderül, hogy rendőrök és a parlamenti őrség minimum egy tagja is tevékenyen részt vett ebben a gyalázatban.

Tóth Imre, az Éhségmenet szervezője azt mondta: a menet tagjainál majdnem elszakadt a cérna, amikor meglátták a Kossuth téren kifeszített molinót, amelyen az állt: „köszöntjük a szoci hataloméhség menetét”. Nem sokon múlott, hogy az emberek nekimenjenek a rendőröknek – magyarázta. A szervező kijelentette: ezzel azt üzeni a kormány a dolgozó emberek számára, hogy ők csak hataloméhes csürhe.

Kinyílik a bicska mindenki zsebében, undorítóan beszélnek és bánnak velünk – jelentette ki. Tóth Imre elmondta: egy 14 éves gyerek is a menettel tartott 60 kilométeren keresztül. Hozzátette: szembeköpné azt, aki lecsürhézi ezt a gyereket is. Az Éhségmenet szervezője felajánlotta, hogy végig gyalogol fideszes képviselőkkel az országon, hogy lássák, miként pusztul a vidék. Tóth Imre kijelentette: a politikusok csak „tökölgetnek”, miközben emberek döglenek éhen.

Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet elnöke arról beszélt, hogy a hatalom megpróbálja megosztani őket, de az embereknek nem szabad félniük, fel kell állniuk és a hatalom szemébe kell nézniük. Megosztás ellen csak az összefogás segíthet – vélekedett. A Közmunkás Szakszervezet elnöke elmondta: az egész éhségmenet a szolidaritásról szólt.

Példaként említette, hogy ő is azért menetelt, mert van egy barátja, aki nemrég tőle kért kölcsön hatezer forintot, hogy tűzifát vegyen, hogy ne fagyjon meg a családjával. Komjáthi Imre kijelentette: a kormány ezeket az embereket alázza meg, amikor lecsürhézi az éhségmenet tagjait. Az Éhségmenet szervezője szerint szerencsére a szolidaritás lángja még nem aludt ki az emberekben, mert az útjuk során legtöbben biztatták őket, és sokan adományokkal segítettek.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 156 megnézve, 1 alkalommal mai nap |