< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Magyar pápáról beszélnek az olasz rádióban

| Mobile | RSS

Magyar pápáról beszélnek az olasz rádióban

2013. február 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Erdő Péter bíborost a legesélyesebbek között említi az olasz közszolgálati adó.

A távozó német pápát, XVI. Benedeket közép-kelet-európai utód válthatná – hangzott el a RAI rádió egyes csatornáján sugárzott, Estovest című geopolitikai magazinműsorban. Erdő Péter bíboros mellett Christoph Schönborn bécsi érsek neve merült fel a műsorban. Az olasz sajtó egyébként már korábban is foglalkozott a magyar egyházfő lehetséges vatikáni szerepével.

Benedek pápa távozásának hírére először a brit fogadóirodák kezdtek heveny találgatásba, ott a magyar bíboros sanszai csak a hetedik helyre voltak jók. Úgy tűnik,az olasz közrádió vagy jobban informált, vagy munkatársai jobban örülnének Erdő Péter pápaságának.

A XVI. Benedek által mondott utolsó előtti úrangyala imádságra (angelus) vasárnap reggeltől érkeztek a zarándokok a Szent Péter térre, ahol már éjszaka is imádkoztak a pápáért. Ezer rendőrt vezényeltek a Vatikán környéki római utcákra.
A pápának az angelust követően egy hétig nincs nyilvános programja a nagyböjti lelkigyakorlatok miatt, melynek vezetését Gianfranco Ravasi bíborosra, a Kultúra Pápai Tanácsa prefektusára bízta. Ravasiban a sajtó azonnal pápajelöltet látott.

Az ANSA olasz hírügynökség vatikáni forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a következő napokban Paolo Gabriele, a volt pápai komornyik is elhagyja a törpeállam területét. Az ANSA úgy tudja, hogy a bizalmas vatikáni dokumentumok ellopásáért másfél évre ítélt, majd december 22-én pápai kegyelemben részesült Gabriele titoktartási kötelezettséget írt alá a Vatikánnak.

forrás?hír24.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |