< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: „Különösen szégyenletes a KDNP szerepe az ügyben” MSZP: Felháborító a Fidesz–KDNP kísérlete

| Mobile | RSS

„Különösen szégyenletes a KDNP szerepe az ügyben” MSZP: Felháborító a Fidesz–KDNP kísérlete

Felháborítónak tartja az MSZP, hogy az Alkotmánybíróság döntését kijátszva a Fidesz–KDNP továbbra is a gyermekek megkülönböztetésére tesz kísérletet. Az ellenzéki párt szerint különösen szégyenletes a KDNP szerepe az ügyben, akinek a neve alapján keresztény értékeket, így például a toleranciát, és az emberek közti egyenlőséget kellene képviselnie.
A kormánypártok legújabb módosítása szerint az élettársak nem alkotnak jogilag családot akkor sem, ha közös gyermekük születik. Ilyenkor a gyermekükkel lesz csupán családi kapcsolatuk, külön-külön – emlékeztetett Bangóné Borbély Ildikó, a szocialist párt elnökségi tagja. Kiemelte, hogy a korábbi házasságból született gyermekek esetében még bonyolultabb a helyzet, hiszen az új élettársi kapcsolatban a szülők vele illetve közös gyermekükkel együtt az új jogszabály szerint nem alkotnak egy családot.

“A kormánypártok teljesen eszement felfogását kénytelenek vagyunk politikusaik észbeli képességének hiányával indokolni, hiszen nem is feltételezzük, hogy mindezen változtatásokra azért van szükség, hogy további spórolásokat lehessen megejteni a katasztrofálisan rossz gazdasági helyzet miatt.
Nem gondoljuk, hogy a családok (a KDNP kedvéért: minden együtt élő szülő és minden gyermek) brutális jogi szétszakítása csupán azért kell, hogy a rajtuk megspórolt pénzen a kormánypárti haverok kaphassanak további zsíros állami megrendeléseket” – írja a politikus.

Az MSZP ésszerű, a mai magyar valóságot szem előtt tartó, a társadalom érdekét valóban szolgáló családpolitikát ajánl az országnak – zárul Bangóné Borbély Ildikó közleménye.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |