< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: NSZ: engedély nélkül vágat fát Orbán Ráhel barátjának családja

| Mobile | RSS

NSZ: engedély nélkül vágat fát Orbán Ráhel barátjának családja

2013. február 19. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A Népszabadság szerint minden jel arra mutat, hogy engedély nélkül vágat fát más erdejében, természetvédelmi területen Orbán Ráhel barátjának családja.

Gépek segítségével, szisztematikusan folyik az engedély nélküli fakivágás a csabdi Tiborcz Lovas Klub mellett. Ezt az erdőt 157 hektárnyi szántó övezi, ami tavaly a Nemzeti Földalapkezelő bicskei állami földbérletpályázatán kelt el húsz évre. A nyertes Tiborcz Eszter, aki a testvére annak a Tiborcz Istvánnak, aki Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányának, Orbán Ráhelnek az udvarlója, a helyiek szerint vőlegénye. Tiborcz István egyébként a Közgép leányvállalatának, az E-OS Innovatív Zrt.-nek az igazgatósági tagja – írja a Népszabadság.

A harmadik testvér, Tiborcz Péter 2006 és 2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója.
Fotó: Fazekas István

A hetek óta folyó gépi irtás során nagy mennyiségű akácot vágtak ki, rönkfával megrakott tíztonnás pótkocsis szállítmányok hagyták el Csabdit – a két település a lovastanya mellett ér össze. Egy mázsa rönkfa ára a piacon ma 2000-2500 forint. A lap megkereste a Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy kért-e bárki engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól a 0600-ás helyrajzi számon nyilvántartott erdőre – nemlegest választ adtak.

A helyszínen hetek óta dolgozó munkások a lap kérdésére azt közölték, hogy Tiborczék bízták meg őket a fakivágással – a helyszínen lévő, tízmilliós értékű munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre. A jelek szerint a munkások vélhetően nincsenek bejelentve: azt mondják, a kitermelt fa fejében végzik a munkát, vagyis az a fizetségük. Névtelenséget kérő helyi gazdák azt nehezményezik, hogy a jómódú Tiborczék „lopják a fát”, miközben a bíróságok gyorsított eljárásban tárgyalják és küldik börtönbe fakivágásért a környékbeli fatolvajokat.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 347 megnézve, 1 alkalommal mai nap |