< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elégedetlenek… vagy nincs kisebbségi politika Bakson

| Mobile | RSS

Elégedetlenek… vagy nincs kisebbségi politika Bakson

2013. február 23. | hozzászólás | Közélet

A teljesség igénye nélkül

Mentem az orvoshoz. A múltkori utcai hírek után felkészültem, s vittem magammal a jegyzettömbömet, diktafonomat. Kissé csapadékos időjárás volt, ám ettől független kiválóan éreztem magam. Az utca embere a nyirkos időben összehúzza a kabátját, lehajtja a fejét. Én szeretek az emberek szemébe nézni; – Ők tudják, velem az igazságot bármikor meg lehet beszélni. Az utca bal oldalán kis csoportosulást láttam. Ahogy közelebb értem, hallom kritizálják a polgármestert. Pár lépést követően utánam szóltak,

– Szerkesztő Úr, szerkesztő Úr! Megállna egy pillanatra.
– Tessék. – fordultam vissza.
– Hallotta a legújabb pletyust. – kérdezte a fiatal barna férfi.
– Nem. Miről van szó.
– Feloszlott a cigány önkormányzat. – az arca mindent elárult.
– Az igazat bevallva nem ért meglepetésként a hír.
– Tudja ki áll a háttérben?
– Gondolom. – ez után megfordult,
– Látjátok, még Ő is tudja. Búza Zsolt polgármester bemutatta már az érettségi bizonyítványát? – nevetett.
– Még van ideje!
– Na, arra várhat! – s diadalittasan szétnézett! Azt elárulhatom, hogy 1981- ben „kirúgták” a Szegedi Gépipari Technikumból. Ott nem érettségizett. Ha járt volna… középiskolába… azt a falu előtt… nem lehetne eltitkolnia! (a falu hírcsatornái éjjel, nappal működnek) Erre már a többiek is körbe vettek és mindenki játszotta a jól értesült polgár szerepét.

2010- ben még a hivatalában tájékoztatott, 8 általánost végeztem!- láthatja, általános iskolai végzettséggel is polgármester lettem! (büszkén döngette a mellét) Erre nem válaszoltam… mit mondhattam volna! (mért lehetett velem őszinte. a szerkesztő)

Míg ők mondták a „híreket” eközben elgondolkodtam; – lehet benne valami… én is többször… rákérdeztem mostanában… bezzeg nem válaszolt.

Milyen titok lengi körül, s miért kell titkolnia az érettségi bizonyítványát, a középiskolája nevét, az érettségi idejét?!

-A gazdák sem szeretik! – kiabált közbe a testes férfi. Mindenkivel nagyképű!
– Megteheti? – fordult felém. A tavalyi év utolsó három hónapjában, elérhetetlenné vált a polgárok számára, de ezt maga is tudja.
– Igen! Tudom!
– A cigányok helyzete, mélyszegénysége senkit nem érdekel.

folytatjuk

2012. február 23 -oil-

Leave a Reply 370 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: