< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nincs idézet Deutsch Tamás szakdolgozatában

| Mobile | RSS

Nincs idézet Deutsch Tamás szakdolgozatában

2013. február 24. | hozzászólás | Közélet

Nyilvánosságra hozta a honlapján a médiaszabályozásról szóló szakdolgozatát Deutsch Tamás. A Fidesz Európai Parlamenti képviselőjének dolgozatát korábban a Népszabadság kérte ki az ELTE-ről, de a lapnak nem adták ki. Az 1999-ben megvédett dolgozatban egyetlen idézet vagy hivatkozás sincs, és az irodalomjegyzékben három tétel szerepel.

“Hallom, hogy a Népszabadság kereste, de nem olvashatta el a szakdolgozatom. Tőlem sajnos nem kérték, de boldogan adom!” – írta Twitter-oldalán Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. Deutsch ezután a honlapján nyilvánosságra hozta az 1998-ban készült, majd egy évvel később megvédett szakdolgozatát, amelynek címe “A magyar Médiatörvény Európában”.

A szakdolgozat egyetlen idézetet vagy hivatkozást sem tartalmaz – írta a Nol.hu, amely idézi az akkor érvényes vizsgaszabályzatot is. Eszerint “a dolgozat elkészítésével a hallgatónak tanúsítania kell, hogy tanulmányai során elsajátította a könyvtárhasználat és az irodalomkutatás alapjait”. A felhasznált irodalomnál pedig le kell jegyezni “könyv esetén a szerző(k) nevét, a mű címét, a kiadás helyét, kiadóját és évét, cikkeknél a szerző(k) nevét, a cikk címét, a folyóirat címét, évfolyamát, kiadási évét, számát (…) az irodalomjegyzék nem tartalmazhat olyan forrást, melyre a dolgozat szövege konkrétan nem hivatkozik”. Deutsch szakdolgozatának végén az irodalomjegyzék megemlíti az elolvasott jogszabályokat (magyar és európai médiatörvények), és emellett három tételből áll.

Deutsch az 1998-ban készült szakdolgozatában a médiaszabályozásról azt írja, hogy az állam feladata megvédeni a polgárt attól, hogy “döntéseit akár politikai, akár gazdasági szervezetek – a médiumokon keresztül – tisztességtelen eszközökkel befolyásolhassák”. Szerinte az állam ennek érdekében olyan monopóliumellenes szabályokat hozhat, amelyek “a médiumokban megjelenő vélemények sokféleségét biztosítandó, korlátozzák a tulajdoni összefonódásokat”, illetve a frekvenciaelosztásban “olyan eljárási rendet állapít meg, amely a nyilvánosságával és átláthatóságával garantálja a műsorszolgáltatási jogosultságok tisztességes kiosztásának rendjét”.

Deutsch Tamás 1999-ben szerezte meg a jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Ezután lett az első Orbán-kormány sportminisztere.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 341 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: