< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Egy vb-csoportban a pólósok a szerbekkel

| Mobile | RSS

Egy vb-csoportban a pólósok a szerbekkel

2013. február 25. | 1 Hozzászólás | Sport

A magyar férfi vízilabda-válogatott a szerb, az ausztrál és a kínai csapattal, a női együttes pedig az olasz, a brazil és a kazah válogatottal alkot közös csoportot a nyári barcelonai világbajnokságon. A sorsolást vasárnap délben ejtették meg a katalán fővárosban, ahol július 19. és augusztus 4. között bonyolítják majd a 15. vizes vb-t.

Az előzetes kiemelésnél a férfigárdát a második kalapba tették, mivel a válogatott a tavaly nyári olimpián csak ötödikként végzett. A női válogatott – mint londoni negyedik helyezett – az első kalapba, vagyis a négy fő kiemelt közé került. A pólósoknál mindkét nem tornáján 16-16 csapat vesz részt. A nőknél az alapszakasz első fordulója július 21-én lesz, a férfi négyesek küzdelmei július 22-én kezdődnek, és ezt a menetrendet tartva a folytatásban is kétnaponta lesznek a csoportmeccsek.”Egyértelmű volt, hogy lesz egy nagyon erős csapat a csoportunkban, a szerbeket kaptuk” – nyilatkozta a válogatott honlapján Benedek Tibor, a férfiak szövetségi kapitánya, akinek véleménye szerint minden meccsnek jelentősége lesz, hiszen már a nyolcaddöntőtől kieséses a rendszer. “Nehéz a grupp, de nem tudnék se könnyebbet, se nehezebbet ‘válogatni’. Így jó, ahogy van, végre tudjuk, kik ellen kell készülni!”

A háromszoros olimpiai bajnokból lett szakvezető hozzáfűzte, ha a magyar csapat bejut a Világliga szuperdöntőjébe, találkozik a londoni nyári játékok bronzérmesével, és nagy valószínűség szerint a vb-t megelőzően még egy felkészülési tornán is játszik majd a szerbekkel.Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya a csoportelsőség megszerzését jelölte meg feladatnak a sorsolás végeredményével szembesülve. “Az olaszokkal régen játszottunk, s bár az olimpiai selejtezőn kikaptunk tőlük, meg kell nyernünk a csoportunkat a barcelonai vb-n, ahol a dobogóra kerülés a célunk változatlanul” – említette a szakember, aki hozzátette, az éremszerzés mindenesetre roppant nehéz lesz, mivel együttese egyfelől a folytatásban a legerősebb csoportból, az olimpiai bajnok Egyesült Államokat és a világbajnoki címvédő Görögországot is felvonultató C betűjelűből kap ellenfelet, másfelől a női pólóban továbbra is az a helyzet, hogy a tíz legjobb közül gyakorlatilag bárki képes legyőzni bárkit.

A vb-csoportok összetétele

Férfiak
A csoport: Montenegró, Spanyolország, Görögország, Új-Zéland
B csoport: Horvátország, Kanada, Egyesült Államok, Dél-afrikai Köztársaság
C csoport: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Ausztrália, Kína
D csoport: Olaszország, Németország, Románia, Kazahsztán

Nők
A csoport: Spanyolország, Oroszország, Hollandia, Üzbegisztán
B csoport: Ausztrália, Kína, Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság
C csoport: Egyesült Államok, Kanada, Görögország, Nagy-Britannia
D csoport: MAGYARORSZÁG, Olaszország, Brazília, Kazahsztán
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 298 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: