< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tájékoztatási akciósorozatba kezd a kormány

| Mobile | RSS

Tájékoztatási akciósorozatba kezd a kormány

Tájékoztatási akciósorozatot indít a kabinet, hogy ismertesse a lakossággal az elmúlt két és fél évben elért eredményeket – közölte a kormányszóvivő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A többlépcsős akció első üteme ezen a héten veszi kezdetét, és körülbelül egy hónapig tart majd. Ennek során a kabinet minden háztartásba eljuttat egy tájékoztató füzetet, valamint óriásplakátokon, a médiában – televíziókban, rádiókban és a nyomtatott sajtóban –, valamint netes felületeken is beszámol az eredményekről, mondta Giró-Szász András. Hozzátette, 24-25 területről adnak majd bővebb tájékoztatást.

A kormányszóvivő azt mondta, az elmúlt két és fél év eredménye az, hogy Magyarország ma jobban teljesít, és nemcsak az előző kormányoknál, hanem sok európai országnál is. Az akció költségeit firtató kérdésre azt közölte, hogy egy jelenleg is érvényben lévő, közbeszerzési eljárás alapján megkötött, az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel létrejött szerződés adja meg a keretét a tájékoztatási sorozatnak. A pontos elszámolást az akció végén teszi közzé a Miniszterelnökség – fűzte hozzá Giró-Szász.

Azzal kapcsolatban, hogy az Origo hétfőn arról írt, az állam a Vodafone magyarországi üzletének megvételén dolgozik, a szóvivő újságírói kérdésre azt mondta: sajtóhíreket nem kommentál.
Évet értékelt a kormányfő

2013 valóban az emelkedés éve lehet – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken tartott évértékelőjében. A kormányfő közölte, sikernek kell nyilvánítani, hogy hazánk tavaly is csökkentette államadósságát, amire az Európai Unió országai közül csak öten voltak képesek. „Hazánk jobban teljesített, mint a legtöbb európai állam” – húzta alá. A jövőről szólva elmondta, meg fog szűnni a gáz- és energiafüggőség, és meg fog állni a népességfogyás. Megerősítette, hogy a következő hét évben az EU-s források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják majd. Megjegyezte azt is, hogy folytatódni és bővülni fog 2013 derekán a munkahelyvédelmi akcióterv.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |