< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Törvénymódosítással regulázná meg az energiaszolgáltatókat a Fidesz

| Mobile | RSS

Törvénymódosítással regulázná meg az energiaszolgáltatókat a Fidesz

2013. február 26. | 1 Hozzászólás | Közélet

A Fidesz törvénymódosítást nyújt be a szolgáltatók “rezsicsökkentés-ellenes” magatartása miatt.
Hogyan néz ki vállalkozása befektetői, vagy banki szemmel?
Megtudhatja a KKV Turbóval!

A rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős fideszes munkacsoport vezetője törvénymódosítást nyújt be a szolgáltatók “rezsicsökkentés-ellenes magatartása” miatt, emellett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és Magyar Energiahivatalhoz fordul az Elmű fogyasztóknak írt levele és a Főtávnak a díjcsökkentéssel kapcsolatban tett bejelentése miatt.

Németh Szilárd kedden a Parlamentben napirend előtti felszólalásában közölte: a szolgáltatók együttműködési készségének hiányát és a rezsicsökkentés-ellenes magatartását tapasztalva a fogyasztók érdekében törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. Ebben a már elfogadott 10 százalékos rezsicsökkentést a számlák végösszegének tekintetében törvényileg rögzítik, hogy “minden trükközést” kizárhassanak. Minden szolgáltatót köteleznek továbbá arra, hogy a rezsicsökkentés tényéről “számszakilag alátámasztva” tájékoztassák a fogyasztókat.

A fideszes képviselő az MTI beszámolója szerint a Fidesz-KDNP nevében a leghatározottabban visszautasította az Elműnek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban minden fogyasztónak eljuttatott, szerinte “nyíltan politikai tartalmú” levelét, valamint közölte azt is: nem fogadják el Főtáv napokban tett bejelentését sem, amely arról szólt, hogy a januári számla a 10 százalékos díjcsökkenés ellenére magasabb lehet, mert a hideg miatt nőtt a hőfogyasztás. Németh Szilárd bejelentette: az Elmű levele és a Főtáv bejelentése kapcsán soron kívüli vizsgálatot kér a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságtól, és a Magyar Engergiahivataltól.

Az áram- és gázdíj megegyezik az érintett felhasználási hely tekintetében egyetemes villamos szolgáltatás nyújtására jogosult egyetemes szolgáltató szolgáltatási árával. A Telekom az alapdíjra, a rendszerhasználati díjra, valamint a jogszabály által előírt egyéb díjtételekre nem nyújt kedvezményt. Villamos energia esetében a kedvezmény kizárólag a mindennapszaki (A1) árszabásra vonatkozik, a vezérelt (B alap) árszabásra vonatkozóan a Telekom nem biztosít kedvezményt. A Telekom villamos energia- és földgázszolgáltatást a fenti kedvezmények nélkül azok is igénybe vehetik, akik nem T-Home ügyfelek.

A kalkulátoruk szerint egy 1200 m3-es fogyasztású arany- vagy platina ügyfél 8 ilyen lennék én is ) 6.000 Ft körüli éves megtakarítást tehet zsebre.

A kalkuláció azonban nem kötelező, ajánlatnak nem minősül, tájékoztató jellegű.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 312 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: