< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A választási kampány előszele Bakson…

| Mobile | RSS

A választási kampány előszele Bakson…

2013. február 27. | hozzászólás | Közélet

Több polgár is leállított az utcán –sétáltam, mivel reggel óta írtam – mindenről beszélgettünk, kiválóan éreztem magam, mert ezek a diskurzusok a „néppel” feltöltenek energiával! Panaszkodtak, voltak, akik nem értettek egyet a faluvezetővel, s adjunktusával… a jegyzővel! Nem lepett meg közéleti a hozzáállásuk!

– Én is a saját bőrömön tapasztalom a fölényeskedéseiket.
– Maga is… szerkesztő Úr? Miért?
– Nem érdemes bemenni a hivatalba… kivételek természetesen vannak. A drákói szigor mindent visz!
– Van, aki nyugdíj előtt áll, van, aki családos, van, aki végzettség hiánya miatt… stb. tűri a megaláztatását. – mondta a nyugdíj előtt álló munkanélküli.
– Ezt nem értem!
– Dehogynem! – válaszolt határozottan a beszélgető.
– Maga mit gondol ezekről a falusi kajaosztásokról, amit Búza csinál.
– Ez határozott választási kampány!
– Így van! Mi is így gondoljuk. A többséget nem lehet megvenni bablevessel, és fánkkal. Láthatja, egy pár szavazattal maradt le a másik jelölt!
– Erre van pénze az önkormányzatnak!- szólt közbe Alexander.
– Úgy gondolom, a választási ebédet a polgármesternek a saját zsebéből kellene állni, vagy nem.
– Igaza van a szomszédomnak. Helyeseltek a többiek is. Ezért kapott százezres jutalmat?
– Jelezte már Búza Zsolt, mennyi jutalmat kapott!- érdeklődött a beszélgetéshez kapcsolódó Mariska néni is.
– Nem is fogja. – majd legyintett. Gyerek kora óta ismerem az egész családját, még a nagyapját is. – s elkezdett nevetni. Ha mesélni kezdenék… hajaj…
– Mondja bátran!
– Nem tudja, mennyibe kerül a kajaosztás az önkormányzatnak?
– A szórólap tiszta gagyi! – s röhögni kezdett a barna férfi.
– A csatlós egyesület vezetőjének hol van a… nyelve?- kérdezte egy fiatalember. Kitől kapja az egyesület a fenntartási-működési pénzt, s miért a polgármester kampányára költik? Mi ez, ha nem a hatalommal való visszaélés! – brillírozott a barna fiatalember.
– Látja ez remek kérdés!
– Ott volt a szerkesztő Úr a karácsonyi kajaosztáson? – egyre bátrabban kérdeztek a munkanélküli családos emberek.
– Nem megyek el a közpénzből terített asztalhoz, vagy az önkormányzat által támogatott egyesületi pénzekből előállított, vagy a „barátok” által összedobott ételosztásra. – később a barna fiatalember felé fordultam,- tényleg gagyi a szórólap! A srác boldogsággal az arcán szétnézett a tömegben – na, ehhez mit szóltok?
– Remélem – szólt közbe Jozsó – a Baksiaknak felnyílik a szeme. Nekünk nem egy tál étel, farsangi fánk kell, az év 365 napból áll s nem egy fánk fogja megoldani a munkanélküli családok helyzetét!
– Munkahelyeket, muszáj lenne létre hozni! A választásokon ígéretet tett, – megoldást keres a munkahelyteremtéshez! Ez hat éve hangzott el. Nem lesz ebből semmi! Hallotta a szerkesztő Úr, hogy a közmeghallgatáson folyamatosan szidta az ellenzéki képviselő asszonyokat. Ezért, az a kevés ember is folyamatosan felállt s kiment. Unjuk már a pocskondiázásait. Mindig dicsekszik a pályázatokkal, meg politikai vezetőkkel, hogy a barátai.(?) Nem hiszünk már neki. Így van?- fordult a hallgatóság felé.
– Igen! Így van! Skandált a tömeg.
– Szerkesztő Úr! Legyen maga a polgármesterünk. Mi, és a kisebbség is maga mellett állunk! A falunak igazi vezetőre van- lesz szüksége, aki nem dicsekszik a „barátaival”! Tudjuk, maga valójában kiválóan képviselné a falunkat, bár nem ide való! – Igen, igen! legyen a polgármesterünk s rántsa ki a mocsárból, sárból a falunkat!
Nem mondom jól estek ezek a szavak. Azt tudják a polgárok, hogy én nem ígérgetek. Először cselekszem, majd beszélek róla…

Megfontolandó! A nép akarata előtt meg kell hajolni!
2013.február 27 -oil-

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |