< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

| Mobile | RSS

Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

2013. február 27. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg.

A szeptemberben induló képzések listája és a jelentkezés tudnivalói a hivatalos kiegészítéssel együtt megtalálhatók a www.felvi.hu honlapon elérhető Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. Fontos, hogy a felvételizők még a jelentkezés benyújtása előtt olvassák át az aktuális szabályokat, pontszámítási módszereket és az egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat.

Jelentkezni a www.felvi.hu honlap e-felvételi rendszerén keresztül lehet, így egyszerűen és gyorsan adható be a jelentkezés, a csatolandó dokumentumok beérkezése biztosabb, a hibázási lehetőség pedig minimális, mivel nem lehet nem létező szakot megjelölni, illetve a rendszer szűri az informatikailag értelmezhető hibákat. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, az űrlapok kitöltése bármikor folytatható.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2013. március 1-jéig kell rögzíteni, majd március 11-ig hitelesíteni.

Akiknek nem áll módjukban elektronikusan jelentkezni, azok a papíralapú jelentkezési lapokat beszerezhetik a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, az Educatio Nonprofit Kft., illetve az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kormányhivataloknál (ezek elérhetőségei megtalálhatók a www.felvi.hu-n), ott azonban érdemes előzőleg telefonon érdeklődni a jelentkezési lapok átvételének módjáról.

Egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának magyar állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy ezeknek két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor.

A felvételi eljárás alapdíja 9000 forint, ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ezenfelül további két hely megjelölésére van lehetőség, amiért egyenként 2000 forint kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

A pontszámítás az alapképzéseken, az osztatlan képzéseken és a felsőoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és az érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. Mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák menüpontban a meghirdetett képzések mellett.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |